00:22 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα πτώματα ήταν καλυμμένα με κόκκινη ώχρα και τοποθετήθηκαν το ένα δίπλα στο άλλο με τα κεφάλια τους στραμμένα προς τα ανατολικά, ενώ στον τάφο υπήρχε και κόκαλο από μαμούθ.

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων από την Αυστρία και τις ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε στοιχεία για τα πρώτα πανομοιότυπα δίδυμα που υπήρξαν ποτέ.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης που δημοσιεύθηκε στις 6 Νοεμβρίου στο περιοδικό Nature, τα δίδυμα που ανακαλύφθηκαν έζησαν πριν από 30.000 χρόνια στην Αυστρία.

«Τα στοιχεία για τα δίδυμα είναι εξαιρετικά σπάνια και δεν έχουν επαληθευτεί ποτέ από ανάλυση DNA. Με ανάλυση DNA, καταφέραμε να τα επιβεβαιώσουμε ως μονοζυγωτικά δίδυμα» τονίζεται στη σχετική μελέτη.

Τα αποτελέσματα των τεστ έδειξαν ότι τα δίδυμα ήταν μικρά σε ηλικία, ενώ ένα από αυτά έζησε για έξι έως επτά μήνες και το άλλο πέθανε 13 έως 14 εβδομάδες μετά τον τοκετό.

Ακόμη, οι ερευνητές ισχυρίζονται πως βρήκαν τα λείψανα ενός παιδιού τριών μηνών, το οποίο πιστεύουν ότι είναι ξάδερφος των διδύμων.

Εκτός από τα ανθρώπινα οστά, οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως βρήκαν επίσης τα λεγόμενα κτερίσματα ή ταφικά δώρα - αντικείμενα που προορίζονταν ώστε να ωφεληθεί ο νεκρός στη μεταθανάτια ζωή σαν δώρο προς τους θεούς.

Όπως αναφέρεται, μάλιστα, το ένα βρέφος ήταν στολισμένο με 53 χάντρες ελεφαντόδοντου, ενώ τα ευρήματα της ανακάλυψης χρονολογούνται πως εξαφανίστηκαν ήδη από το 22.000 π.Χ.

Tags:
αρχαιολογική ανακάλυψη, αρχαιολογία, αρχαιολόγοι, αρχαία, αρχαίο, δίδυμοι, δίδυμες, δίδυμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK