13:26 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (496)
0 40
Βρείτε μας

Στον κατάλογο του ΠΟΥ με τα ενδεδειγμένα εμβόλιο κατά της COVID-19, πρόκειται να ενταχθεί σύντομα το ρωσικό εμβόλιο, Sputnik V.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θα προσθέσει το ρωσικό Sputnik V στη λίστα των προτεινόμενων εμβολίων κατά του κορονοϊού για άμεση χορήγηση, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, εφόσον πληροί τα απαιτούμενα κριτήρια.

Αυτό έκανε γνωστό το απόγευμα της Πέμπτης, ένας εκπρόσωπος του Οργανισμού, τονίζοντας πως: «Ο ΠΟΥ έχει έρθει σε επαφή με το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya, το οποίο εξέφρασε το ενδιαφέρον του να υποβάλει τη σχετική αίτηση».

«Ανυπομονούμε να λάβουμε τα δεδομένα για το υποψήφιο εμβόλιο Sputnik V» πρόσθεσε ο αξιωματούχος, διευκρινίζοντας πως «με την αξιολόγηση διαπιστώνεται ότι πληροί τα κριτήρια καταχώρισης και ο ΠΟΥ θα δημοσιεύσει ευρέως τα αποτελέσματα».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΠΟΥ τονίζει ότι η διαδικασία υποβολής δεδομένων σχετικά με φάρμακα για προεπιλογή ή καταχώριση για επείγουσα χρήση είναι αμιγώς εμπιστευτική.

Μάλιστα, η χρονική περίοδος που απαιτείται για την αξιολόγηση των δεδομένων που λαμβάνονται από τον κατασκευαστή του εμβολίου και εξαρτάται από την ποιότητα των δεδομένων.

Τέλος, όπως αναφέρεται ο ΠΟΥ δεν έχει ακόμη προεγκρίνει κανένα εμβόλιο για την COVID-19 σε επείγουσα χρήση, ενώ η προεπιλογή διασφαλίζει ότι τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται σε προγράμματα είναι ασφαλή, αποτελεσματικά και αποτελεσματικά.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (496)
Tags:
κορονοϊός, Ρωσία, εμβόλια, εμβόλιο, ΠΟΥ, Sputnik V, Sputnik
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK