04:09 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1645)
0 13
Βρείτε μας

Δεν είναι ακόμα επικίνδυνες οι μεταλλαγές της COVID-19 στα μινκ, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature.

Μετά από ανάλυση των μεταλλαγών της COVID-19 σε μινκ, σύμφωνα με δημοσίευση στο περιοδικό Nature, προκύπτει ότι δεν είναι ακόμα επικίνδυνες.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η βιβλιογραφία ανασκοπείται από τους καθηγητές του ΕΚΠΑ, Δημήτριο Παρασκευή (αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής, ΕΚΠΑ,) και Θάνο Δημόπουλο (καθηγητής Θεραπευτικής και πρύτανης ΕΚΠΑ). 

Οι φορείς δημόσιας υγείας στη Δανία δημοσίευσαν αποτελέσματα αναφορικά με τα χαρακτηριστικά του ιού SARS-CoV-2 σε εκτροφεία μινκ και ανθρώπους, λίγες ημέρες αφού ανακοίνωσαν ότι συγκεκριμένες μεταλλαγές θα μπορούσαν να μειώσουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι του κορονοϊού.

Αφού αξιολόγησαν τα ερευνητικά δεδομένα, οι επιστήμονες κατέληξαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως αυτές οι μεταλλαγές επιτρέπουν στον ιό να εξαπλωθεί πιο εύκολα στον άνθρωπο, ή να τον καταστήσει πιο θανατηφόρο, ή να περιορίσει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας ή του εμβολίου.

Ωστόσο, υποστηρίζουν ότι η σφαγή των ζώων μάλλον είναι απαραίτητη, δεδομένης της ταχείας και ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του ιού στα μινκ.

Η ανεξέλεγκτη εξάπλωση στα μινκ αυξάνει, επίσης, την πιθανότητα για μεταλλαγές στον ιό που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανησυχία. 

Να σημειωθεί πως oι ερευνητές στη Δανία έχουν μελετήσει δείγματα από 40 εκτροφεία μινκ και έχουν εντοπίσει περίπου 170 παραλλαγές του κορονοϊού. Σε δείγματα ιών από ανθρώπους -που αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα πέμπτο των συνολικών επιβεβαιωμένων περιστατικών COVID-19 της χώρας- έχουν βρει περίπου 300 παραλλαγές σε άτομα που η μετάδοση προήλθε μάλλον από μινκ, υποδεικνύοντας ότι οι μεταλλαγές δημιουργήθηκαν πρώτα στα ζώα.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1645)
Tags:
Δανία, βιζόν, SARS-CoV-2, COVID-19, μινκ, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK