15:55 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (521)
0 04
Βρείτε μας

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες η Pfizer ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο κορονοϊού που αναπτύσσει έχει αποτελεσματικότητα άνω του 90% βασιζόμενη στα αποτελέσματα των πρόσφατων κλινικών δοκιμών.

Η Moderna Inc ανακοίνωσε ότι το πειραματικό εμβόλιο για την COVID-19 έχει αποτελεσματικότητα 94,5% σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ευρείας δοκιμής της Φάσης ΙΙΙ και έτσι η εταιρεία γίνεται η δεύτερη αμερικανική που μέσα σε μία εβδομάδα ανακοινώνει αποτελέσματα τα οποία ξεπερνούν τις προσδοκίες.

Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος προσβολής από την COVID-19 μειώνεται κατά 94,5% σε ομάδα ασθενών που έλαβε το εμβόλιο έναντι της ομάδας που έλαβε ψευδοφάρμακο (placebo), στο πλαίσιο μεγάλης κλινικής δοκιμής που πραγματοποιείται στις ΗΠΑ: συγκεκριμένα, 90 ασθενείς της ομάδας του placebo προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό, έναντι 5 της ομάδας του εμβολίου.

Μαζί με το εμβόλιο της Pfizer, που εμφανίζει αποτελεσματικότητα 90% εν αναμονή περισσότερων δεδομένων ασφαλείας και της επανεξέτασης, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να διαθέσουν δύο εμβόλια εγκεκριμένα για άμεση επείγουσα χρήση τον Δεκέμβριο με έως και 60 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου διαθέσιμες έως το τέλος του έτους, όπως μεταδίδει το Reuters.

Τον επόμενο χρόνο, η αμερικανική κυβέρνηση θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δόσεις μόνο από τους δύο παραγωγούς των εμβολίων, περισσότερα από ό,τι έχει ανάγκη η χώρα των 330 εκατομμυρίων κατοίκων. 

Και τα δύο εμβόλια, τα οποία στηρίζονται στην ίδια τεχνολογία, αποτελούν δύο ισχυρά εργαλεία στη μάχη κατά της πανδημίας που έχει μολύνει 54 εκατ. ανθρώπους παγκοσμίως και έχει κοστίσει τη ζωή σε 1,3 εκατ. Η είδηση έρχεται την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς, ενώ οι ΗΠΑ καταγράφουν νέο ρεκόρ και χώρες την Ευρώπη επιστρέφουν σε lockdown.

«Θα έχουμε εμβόλιο που θα μπορεί να σταματήσει την COVID-19» δήλωσε ο πρόεδρος της Moderna, Στέφεν Χογκ. 

Το πλεονέκτημα-κλειδί του εμβολίου της Moderna σε σχέση με αυτό της Pfizer είναι ότι δεν χρειάζεται αποθήκευση σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, κάτι που το καθιστά δύσκολο στη διανομή. 

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (521)
Tags:
Moderna, Pfizer, COVID-19, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK