13:07 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (529)
0 33
Βρείτε μας

Οι δοκιμές της πρώιμης φάσης για το τελευταίο εμβόλιο της Κίνας έχουν αποδειχθεί «ασφαλείς» και παρήγαγαν αποκρίσεις αντισωμάτων σε εθελοντές ηλικίας 18 έως 59 ετών, όπως δημοσίευσε το επιστημονικό περιοδικό «Lancet» την Τρίτη.

Το εμβόλιο «CoronaVac» της Sinovac Biotech για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει αποκρίσεις αντισωμάτων σε δύο δόσεις, σε διάστημα 28 ημερών, σύμφωνα με το βρετανικό ιατρικό περιοδικό «Lancet».

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το εμβόλιο CoronaVac μπορεί να παράγει επαρκή ανοσία έναντι της νόσου σε σύγκριση με άλλα εμβόλια, όπως ανέφερε η μελέτη. Περαιτέρω μελέτες κατά την τρίτη φάση θεωρούνται «κρίσιμες» για τον προσδιορισμό της πλήρους αποτελεσματικότητας του εμβολίου κατά του νέου ιού, σύμφωνα με τη μελέτη, προσθέτοντας ότι θα πρέπει επίσης να γίνουν επιπλέον δοκιμές με άλλες ηλικιακές ομάδες και ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα.

«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι το CoronaVac είναι ικανό να προκαλέσει γρήγορη απόκριση αντισωμάτων εντός τεσσάρων βδομάδων από την ανοσοποίηση με δύο δόσεις του εμβολίου σε διάστημα 14 ημερών. Πιστεύουμε ότι αυτό καθιστά το εμβόλιο κατάλληλο για επείγουσα χρήση κατά τη διάρκεια της πανδημίας» δήλωσε ο καθηγητής Φενγκ-Σαι Τσου του επαρχιακού κέντρου ελέγχου και πρόληψης νόσων στο Ναντζίνγκ.

Οι έρευνες διαπίστωσαν ότι οι ενισχυμένες διαδικασίες παραγωγής αντισωμάτων οδήγησαν σε υψηλότερο αριθμό πρωτεϊνών αιχμής σε απενεργοποιημένους ιούς στο εμβόλιο, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση του κορονοϊού και την πρόκληση ανοσοαπόκρισης. Σύμφωνα με τη μελέτη, ισχυρότερες αποκρίσεις αντισωμάτων παρήχθησαν έπειτα από δύο δόσεις σε συνολικό διάστημα 28 ημερών (14 μέρες για κάθε δόση).

«Το CoronaVac θα μπορούσε να είναι μια ελκυστική επιλογή, επειδή μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα κανονικό ψυγείο μεταξύ 2 και 8 βαθμών Κελσίου, το οποίο είναι χαρακτηριστικό για πολλά υπάρχοντα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης» δήλωσε ο καθηγητής της Sinovac Biotech Γκανγκ Ζενγκ στο Πεκίνο. 

Το συγκεκριμένο εμβόλιο μπορεί επίσης να παραμείνει σε αποθήκευση έως και τρία χρόνια, επιτρέποντας στα εμβόλια να φτάσουν σε περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση σε ψύξη, πρόσθεσε ο Γκανγκ. Ωστόσο, ο καθηγητής Ζαόρ Μπαρ-Ζέεβ του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη του Lancet, προειδοποίησε ότι τα αποτελέσματα πρέπει να «ερμηνεύονται με προσοχή έως ότου δημοσιευθούν τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης».

Η μελέτη έρχεται εν μέσω δύο επιπλέον εμβολίων στο υγειονομικό πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης της Κίνας που συνδέονται με τη «Sinopharm» και την «CanSino Biologics», που προκάλεσαν αποκρίσεις του ανοσοποιητικού συστήματος σε δοκιμές πρώιμης και μεσαίας φάσης, σύμφωνα με μελέτες.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (529)
Tags:
έρευνα, κρούσματα, κρούσμα, πανδημία, COVID-19, κορονοϊός, ανοσία, Κίνα, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK