08:03 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1681)
0 04
Βρείτε μας

Έρευνα που δημοσιεύεται στον επιστημονικό ιστότοπο Science Direct αποτυπώνει στοιχεία και τις μεταβλητές της πανδημίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας κατανόησης της εκθετικής εξάπλωσης του ιού στην Ισπανία, παρά την ισχύ αυστηρών μέτρων και περιορισμών μετακίνησης.

Η έρευνα που διενεργήθηκε στην Ισπανία έχει στόχο να διασαφηνίσει άλλες οδούς μετάδοσης του κορονοϊού κατά τη διάρκεια της καραντίνας, τους παράγοντες κινδύνου και την αποτελεσματικότητα των συνιστώμενων μέτρων υγιεινής προκειμένου να εντοπιστούν τα κρίσιμα σημεία έκθεσης στον ιό και ως εκ τούτου να μειωθεί η εξάπλωσή του και η διασπορά μελλοντικών πανδημιών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Τα αποτελέσματα της έρευνα κατέδειξαν, μεταξύ άλλων, πως η ζωή με έναν ασθενή της COVID-19 αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης κατά 60 φορές.

Μεταξύ όλων των κοινωνικοδημογραφικών μεταβλητών που αναλύθηκαν, καταδεικνύεται πως η βόλτα με τον σκύλο αυξάνει έως και 78% τον κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό.

Επιπλέον, το πιο αποτελεσματικό μέτρο υγιεινής που μειώνει τον επιπολασμό της ασθένειας ήταν η απολύμανση των προϊόντων που αγοράζονται από το σούπερ μάρκετ τη στιγμή της άφιξης στο σπίτι (που μειώνει τον κίνδυνο κατά 94%).

Η μεταβλητή κινητικότητας που μελετήθηκε έδειξε ότι η μεγαλύτερη αύξηση του επιπολασμού της νόσου καταγραφόταν στο χώρο εργασίας (αύξηση κινδύνου κατά 76%).

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1681)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK