23:36 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Γνωστό για την υψηλή πρόσληψη βιταμινών Α και C καθώς και για διάφορα μέταλλα αλλά και τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, αποδεικνύεται ότι το μάνγκο βοηθάει και στην καταπολέμηση των ρυτίδων.

Είναι γνωστό ότι το μάνγκο είναι πολύ καλό για την υγεία και ότι προστατεύει ιδίως από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες, καθυστερώντας έτσι τη γήρανση των κυττάρων.

Μια νέα μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας αποδεικνύει ότι η κατανάλωση μάνγκο Ataulfo, μια ποικιλία που προέρχεται από το Μεξικό, μπορεί επίσης να έχει όφελος στη μείωση των ρυτίδων που έχουν ήδη σχηματιστεί σε ηλικιωμένες γυναίκες με ανοιχτόχρωμο δέρμα, σύμφωνα με το Nutrients.

Η μελέτη περιελάμβανε 28 γυναίκες στην μετεμμηνοπαυσιακή περίοδο με ανοιχτόχρωμο δέρμα που χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: η μία έτρωγε μισό φλιτζάνι μάνγκο τέσσερις φορές την εβδομάδα για τέσσερις μήνες, ενώ οι υπόλοιπες έτρωγαν ένα φλιτζάνι και μισό. Το βάθος των ρυτίδων του προσώπου, το μήκος και το πλάτος τους αξιολογήθηκαν χρησιμοποιώντας μια κάμερα υψηλής ανάλυσης.

«Το σύστημα που χρησιμοποιήσαμε μας επέτρεψε όχι μόνο να οπτικοποιήσουμε τις ρυτίδες, αλλά και να τις ποσοτικοποιήσουμε και να τις μετρήσουμε» δήλωσε ένας από τους συγγραφείς της μελέτης.

Οι γυναίκες που έτρωγαν μισό φλιτζάνι μάνγκο Ataulfo ​​είδαν βελτίωση και συγκεκριμένα μείωση κατά 23% στις βαθιές ρυτίδες μετά από δύο μήνες και μείωση κατά 20% μετά από τέσσερις μήνες.

Προσέξτε μην το παρακάνετε

Ωστόσο, «οι γυναίκες που έτρωγαν ένα φλιτζάνι και μισό μάνγκο κατά τις ίδιες περιόδους είδαν τις ρυτίδες τους να χειροτερεύουν», σύμφωνα με τη μελέτη.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι δεν ήταν σίγουροι γιατί η κατανάλωση περισσότερων μάνγκο φαίνεται να αυξάνει τις ρυτίδες, αλλά πίστευαν ότι θα μπορούσε να οφείλεται στην υψηλή ποσότητα ζάχαρης. Επισημαίνουν ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα για την αποσαφήνιση των μηχανισμών που βοηθούν στη μείωση των ρυτίδων.

Tags:
έρευνα, φρούτα, πρόσωπο, γυναίκες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK