06:45 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1135)
0 01
Βρείτε μας

Η εταιρεία AstraZeneca πιθανότατα θα προχωρήσει σε μια ακόμη κλινική δοκιμή για να καθορίσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της.

Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca είναι πιθανό να πραγματοποιήσει επιπλέον κλινικές δοκιμές του εμβολίου της AZD1222

για να επιβεβαιώσει το ποσοστό αποτελεσματικότητας που επιτυγχάνεται με διαφορές στη δοσολογία, δήλωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος Πασκάλ Σοριό. 

Τη Δευτέρα, η AstraZeneca δημοσίευσε τα προσωρινά αποτελέσματα του υποψήφιου εμβολίου της, δείχνοντας δύο διαφορετικά επίπεδα αποτελεσματικότητας ανάλογα με τη δοσολογία.

Η αποτελεσματικότητα σε ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκαν δύο πλήρεις δόσεις με διαφορά ενός μήνα ήταν 62% ενώ σε αυτούς που χορηγήθηκε μισή δόση και στη συνέχεια μια πλήρης δόση έφτασε το 90%. Η εταιρεία αργότερα παραδέχτηκε ότι η αγωγή με υψηλότερη αποτελεσματικότητα ήταν στην πραγματικότητα αποτέλεσμα λάθους δοσολογίας.

«Τώρα που βρήκαμε πώς επιτυγχάνεται καλύτερη αποτελεσματικότητα πρέπει να το επικυρώσουμε, οπότε πρέπει να κάνουμε μια επιπλέον μελέτη» δήλωσε ο Σοριό στο Bloomberg.

Ενώ ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε το πού θα γίνει, αναφέρθηκε σε μια «διεθνή μελέτη, η οποία  θα μπορούσε να είναι ταχύτερη επειδή γνωρίζουμε ότι η αποτελεσματικότητα είναι υψηλή, επομένως χρειαζόμαστε μικρότερο αριθμό ασθενών».

Η εταιρεία εκτιμάται πως θα διεξάγει δοκιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες για να εξασφαλίσει την έγκριση του εμβολίου από την αμερικανική ρυθμιστική αρχή, δήλωσε ο Σοριό.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1135)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK