18:37 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1075)
0 12
Βρείτε μας

Το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έδειξε αποτελεσματικότητα 62%, μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με το 90% και άνω που φαίνεται στις δοκιμές δύο αμερικανικών και ενός ρωσικού εμβολίου.

Οι επιστήμονες που ανέπτυξαν το εμβόλιο Sputnik V της Ρωσίας πρότειναν στην AstraZeneca να δοκιμάσει ένα πειραματικό σχήμα κατά τη διάρκεια ενός νέου γύρου δοκιμών. Σε ένα tweet τους, συνέστησαν τη χρήση δύο διαφορετικών εμβολίων, του εμβολίου Sputnik V και της AstraZeneca που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, για να προσπαθήσουν να «ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα» του εμβολίου.

​Τα δύο εμβόλια βασίζονται σε φορείς αδενοϊών, οι οποίοι φέρουν τμήματα του γονιδιώματος του ιού COVID-19 στο κύτταρο, αλλά η κύρια διαφορά είναι ότι το Sputnik V χρησιμοποιεί ανθρώπινους αδενοϊούς, ενώ της Οξφόρδης χιμπατζή. Ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), ο οποίος ηγήθηκε της ανάπτυξης του Sputnik V, ανέφερε πως στο παρελθόν έχει δείξει ότι η αποτελεσματικότητα του ανθρώπινου φορέα έχει ερευνηθεί εκτενώς, ενώ ο φορέας αδενοϊού χιμπατζή είναι σχετικά νέα τεχνολογία και δεν έχει μελετηθεί διεξοδικά.

Η πρόταση από τους επιστήμονες του ρωσικού εμβολίου έρχεται μετά την ανακοίνωση της AstraZeneca την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει μια νέα δοκιμή για το εμβόλιό της, αφού το αρχικό έδειξε μόνο αποτελεσματικότητα του 62%.

Ταυτόχρονα, το Sputnik V της Ρωσίας και τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν από τις αμερικανικές εταιρείες Pfizer και Moderna διέθεταν πάνω από 90% αποτελεσματικότητα.

Η AstraZeneca αποκάλυψε στις 23 Νοεμβρίου ότι το εμβόλιό της AZD1222 είχε δείξει 90% αποτελεσματικότητα όταν οι ασθενείς έλαβαν κατά λάθος μισή δόση κατά τη διάρκεια της πρώτης δοκιμής, ακολουθούμενη από μια ολόκληρη κατά τη δεύτερη δοκιμή αντί για δύο πλήρεις δόσεις.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1075)
Tags:
Πανεπιστήμιο Οξφόρδης, AstraZeneca, Sputnik V, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK