05:50 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 20
Βρείτε μας

Ο δημιουργός του Νοβιτσόκ σχεδιάζει να φτιάξει φάρμακο για τη θεραπεία της COVID-19. «Δεν υπήρχε ούτε μία σοβαρή περίπτωση και ούτε ένας θάνατος μετά τη μόλυνση» διευκρινίζει ο επιστήμονας.

Ένας από τους δημιουργούς του στρατιωτικού δηλητηριώδες στοιχείου Νοβιτσόκ, ο Λεονίντ Ρινκ, προγραμματίζει στο εγγύς μέλλον να παράγει το αντιικό και ανοσορυθμιστικό φάρμακο Immofon, ικανό να καταπολεμήσει την COVID-19 και μια σειρά από άλλες ιογενείς ασθένειες.

«Λειτουργεί ενάντια σε ιογενείς ασθένειες, αποκαθιστά τέλεια τα κύτταρα μετά την εργασία του ανοσοποιητικού συστήματος, δηλαδή καταστρέφει την καταιγίδα κυταροκινών (σ.σ. τη διαδικασία που γίνεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα αρχίζει να καταστρέφει τον οργανισμό), γεγονός που, σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, είναι μία από τις αιτίες θανάτων από την COVID-19» επισήμανε ο Ρινκ στο Sputnik.

Το νέο φάρμακο βασίζεται στο φάρμακο Diucifonπου είχε συντεθεί στην ΕΣΣΔ το 1967. Σύμφωνα με τον Ρινκ, το φάρμακο προοριζόταν για τη θεραπεία της λέπρας και μέχρι τη δεκαετία του 2000 συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των σημαντικότερων φαρμάκων.

Κατά τη διαδικασία της δημιουργίας του νέου φαρμάκου επιλύθηκε το κύριο μειονέκτημα του σοβιετικού φαρμάκου: την κακή διάλυση στο νερό και, κατά συνέπεια, στο πλάσμα του αίματος.

Το βελτιωμένο φάρμακο ονομάστηκε Immofonκαι συνδυάζει ένα δυνατό ξένο αντιικό φάρμακο, το Dapsone και δύο μόρια μεθυλουρακίλης, με σκοπό να ενεργοποιείται ο μεταβολισμός στους ιστούς και να επιταχύνεται η διαδικασία αναγέννησης.

Εκτός από τη θεραπεία της COVID-19, το νέο φάρμακο προορίζεται για τη θεραπεία του ερυθηματώδους λύκου, του σκληροδέρματος, της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, της ψωρίασης, κάποιων αλλεργιών, της λευχαιμίας και κάποιων πνευμονικών παθήσεων.

Σύμφωνα με τον Ρινκ, έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δοκιμές του φαρμάκου πάνω σε περίπου 700 ηλικιωμένους εθελοντές ασθενείς. «Δεν υπήρχε ούτε μία σοβαρή περίπτωση και ούτε ένας θάνατος μετά τη μόλυνση» δήλωσε ο επιστήμονας.

Σήμερα η εταιρεία του Ρινκ InterVita παράγει πιλοτικές παρτίδες του νέου φαρμάκου για να δοκιμάσει τη δράση του σε ασθενείς με διάφορες παθολογίες. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας και άλλους ρυθμιστές για την κυκλοφορία στην αγορά των συρίγγων και των φιαλών με σταγονόμετρα που περιέχουν το νέο φάρμακο. 

Τέλος ο Ρινκ σημείωσε ότι η αποτελεσματικότητα του Diucifon επιβεβαιώνεται από κλινικές δοκιμές, και υπάρχουν πάνω από 650 δημοσιεύσεις για την επιτυχή θεραπεία διαφόρων παθολογιών με τη βοήθεια του φαρμάκου αυτού.

Tags:
Ρωσία, COVID-19, φάρμακο, δηλητήριο, Νοβιτσόκ, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK