20:51 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1578)
0 0 0
Βρείτε μας

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της νόσου COVID-19 χρειάζεται την έγκριση της αρμόδιας Αρχής στις ΗΠΑ και έτσι η εταιρεία, όπως έκανε γνωστό την Πέμπτη (04/02, τοπική ώρα), υπέβαλε το σχετικό αίτημα.

Η Johnson & Johnson υπέβαλε αίτηση, την Πέμπτη (04/02, τοπική ώρα), για καταχώριση εμβολίου κατά της νόσου COVID-19 στην αρμόδια αμερικανική ρυθμιστική αρχή. 

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας επισημαίνεται:

«Η Johnson & Johnson ανακοινώνει ότι η Janssen Biotech (μέρος της εταιρείας) έχει υποβάλει αίτηση στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για να επιτρέψει την επείγουσα χρήση του εμβολίου της».

Μάλιστα, η εταιρεία ανέφερε στα τέλη Ιανουαρίου ότι το εμβόλιο μίας δόσης ήταν 72% αποτελεσματικό στις ΗΠΑ και 66% συνολικά στην πρόληψη μέτριας έως σοβαρής νόσου COVID-19, 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Για την πρόληψη σοβαρών περιπτώσεων, η αποτελεσματικότητα ήταν 85%, 28 ημέρες μετά τη χορήγησή του και επέδειξε πλήρη προστασία από τη νοσηλεία και τον θάνατο από τον ιό SARS-CoV-2.

Επισημαίνεται πως το εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19, που παράγεται από τη Janssen, μια θυγατρική εταιρεία της Johnson & Johnson, βασίζεται σε έναν εξασθενημένο αδενοϊό και ενεργοποιεί την ανοσοαπόκριση στο ανθρώπινο σώμα.

Ακόμα, αυτό το εμβόλιο δεν απαιτεί επαναληπτική δόση και μπορεί να αποθηκευτεί σε καταψύκτες για αρκετούς μήνες.

Μέχρι στιγμής, στις ΗΠΑ έχουν εγκριθεί τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και Moderna.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1578)
Tags:
Johnson & Johnson, ΗΠΑ, εμβόλιο, COVID-19, κορονοϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK