23:12 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1579)
0 03
Βρείτε μας

Αποτελεσματικό αποδεικνύεται το εμβόλιο της AstraZeneca και απέναντι στη βρετανική μετάλλαξη, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Αποτελεσματικό και έναντι της βρετανικής μετάλλαξης είναι το εμβόλιο της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για τον κορονοϊό, σύμφωνα με τα νεότερα ευρήματα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα του Πανεπιστημίου που ήλθαν στη δημοσιότητα υπό τη μορφή προδημοσίευσης (και χωρίς να έχουν αξιολογηθεί από άλλους ερευνητές), το εμβόλιο της AstraZeneca είναι το ίδιο αποτελεσματικό έναντι της «μετάλλαξης του Κεντ» -ή όπως είναι γνωστή η βρετανική μετάλλαξη- όσο είναι και έναντι προηγούμενων μεταλλάξεων του ιού. 

Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης παρείχε πρόσφατες αναλύσεις που θα μπορούσαν να υποδεικνύουν μειωμένη μετάδοση της νόσου.

Σε ό,τι αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca και την εκστρατεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα, ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε ο επόμενος γύρος εμβολιασμών να πραγματοποιηθεί σε άτομα ηλικίας 60 - 64 ετών, εν μέσω των πληροφοριών που ήθελαν να μην χορηγείται αυτό το εμβόλιο στα άτομα άνω των 65 ετών.

Σημειωτέον ότι όπως είχε αναφέρει προσφάτως και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, η πλατφόρμα για τα ραντεβού θα άνοιγε για τις ηλικίες άνω των 75 ετών, με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα και τον σχεδιασμό. 

Υπενθυμίζεται ότι στην παρούσα φάση ραντεβού μπορούν να προγραμματίζουν τα άτομα των 80 ετών, ενώ ταυτόχρονα «τρέχει» ο εμβολιασμός και για τους πολίτες άνω των 85 και τους υγειονομικούς-ιδιώτες γιατρούς.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1579)
Tags:
μετάλλαξη κορονοϊού, μετάλλαξη, Πανεπιστήμιο Οξφόρδης, AstraZeneca, εμβολιασμός, εμβόλια, πανδημία, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK