20:53 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2036)
0 02
Βρείτε μας

Η νόσος COVID-19 μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα σπέρματος μερικών ανδρών σύμφωνα με ιταλική έρευνα, μικρής εμβέλειας.

Ποσοστό ανδρών που νόσησε με κορονοϊό ίσως να αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο υπογονιμότητας εξαιτίας της επιδείνωσης της ποιότητας σπέρματος, δείχνει ιταλική έρευνα η οποία, ωστόσο, έγινε σε μικρό δείγμα ανδρών.

Οι γιατροί στην Ιταλία, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα αναπαραγωγής «Human Reproduction», ανέλυσαν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, δείγματα σπέρματος από 43 άνδρες που είχαν αναρρώσει από τον κορονοϊό. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα, ένας στους 4 άνδρες, 11 από τους 43 ή ποσοστό 25% (πολύ μεγαλύτερο απ' ό,τι στον γενικό πληθυσμό) υπήρχε πλήρης ή σχεδόν πλήρης απουσία σπερματοζωαρίων (τρεις είχαν ολιγοσπερμία και οκτώ αζωοσπερμία). 

Το ποσοστό ήταν πολύ μεγαλύτερο (τέσσερις στους πέντε ασθενείς) μεταξύ όσων είχαν εισαχθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Οι περισσότεροι από τους 43 άνδρες είχαν ήδη αποκτήσει παιδί, ενώ λίγοι είχαν στο παρελθόν αναφέρει προβλήματα υπογονιμότητας. Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι δεν είχαν δείγματα σπέρματος από τους ίδιους άνδρες πριν τη λοίμωξη COVID-19, ώστε να μπορεί να γίνει σύγκριση.

Πάντως, «συνίσταται η αξιολόγηση της ποιότητας του σπέρματος για τους άνδρες αναπαραγωγικής ηλικίας που αρρώστησαν από COVID-19».

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2036)
Tags:
επιστημονική μελέτη, COVID-19, κορονοϊός, σπέρμα, άνδρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK