02:52 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2035)
0 32
Βρείτε μας

Την εκτίμηση πως ο κορονοϊός SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19, θα μείνει για αρκετό καιρό, έξεφρασε την Παρασκευή (12/02) η επικεφαλής του ECDC και προέτρεψε τις ευρωπαϊκές χώρες να μείνουν σε εγρήγορση.

H επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), Αντρέα Αμμόν, εξέφρασε την Παρασκευή (12/02) ότι ο κορονoϊός SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19, θα μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του AFP, η Αμόν τόνισε πως ο ιός θα παραμείνει στην ανθρωπότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, παρά την επιβράδυνση των αυξανόμενων επιπτώσεων και την έναρξη του εμβολιασμού.

Ακόμα, η Αμμόν προέτρεψε ιδίως τις ευρωπαϊκές χώρες να παραμείνουν σε εγρήγορση έναντι του ιού, ο οποίος «φαίνεται να έχει προσαρμοστεί πολύ καλά στον άνθρωπο» και μπορεί να απαιτηθεί από τους ειδικούς να προσαρμόσουν το εμβόλιο με την πάροδο του χρόνου.

Χαρακτηριστικά, η επικεφαλής του ECDC δήλωσε:

«Επομένως, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι (ο ιός) μένει μαζί μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χαρακτήρισε, στις 11 Μαρτίου 2020, ως πανδημία την εξάπλωση του ιού SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19.

Με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί περισσότερες από 108 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες μολύνσεις σε 192 χώρες του κόσμου και πάνω από 2,3 εκατομμύρια θάνατοι.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2035)
Tags:
SARS-CoV-2, COVID-19, κορονοϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK