12:29 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1560)
0 32
Βρείτε μας

Ο επικεφαλής του κέντρου Γκαμαλέγια ανακοίνωσε ότι όλοι όσοι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V θα μπορούσαν να γίνουν δότες αντισωμάτων.

Όσοι έχουν εμβολιαστεί με το Sputnik V είναι σε θέση να δωρίσουν αίμα σε άρρωστους, καθώς περιέχει υψηλό επίπεδο αντισωμάτων, δήλωσε στο κανάλι «Rossiya 24» ο διευθυντής του κέντρου επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Γκαμαλέγια Αλεξάντερ Γκίνσμπουργκ.

«Το επίπεδο αντισωμάτων […] είναι τέτοιο που επιτρέπει σε όλους μας να είμαστε δότες. Αν, Θεός φυλάξοι, συμβεί σε οποιονδήποτε κάτι, θα υπήρχε αρκετό πλάσμα για όσους είχαν προσβληθεί από αυτή τη νόσο. Ως εκ τούτου, το επίπεδο αντισωμάτων είναι πολύ υψηλό» δήλωσε ο Γκίνσμπουργκ.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι το προσωπικό του κέντρου Γκαμαλέγια έχει ήδη εμβολιαστεί με το «τείχος προστασίας» του ρωσικού εμβολίου να ανέρχεται σε περίπου εννέα μήνες.

Το Sputnik V ήταν το πρώτο εμβόλιο κατά της COVID-19 που καταχωρήθηκε στη Ρωσία. Σημειώνεται ότι το ρωσικό εμβόλιο είναι κατά 91,4% αποτελεσματικό στην ανοσοποίηση, με βάση τα δεδομένα από τους πρώτους 22.714 συμμετέχοντες σε κλινικές δοκιμές, σύμφωνα και με όσα επιβεβαίωσε το προηγούμενο διάστημα η επιστημονική δημοσίευση του «Lancet».

Από τον Δεκέμβριο του 2020, όπου και ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού στη Ρωσία, περισσότεροι από 1,7 εκατομμύρια Ρώσοι έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις του Sputnik V σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στις 10 Φεβρουαρίου ο αναπληρωτής διευθυντής επιστημονικών μελετών του Ντένις Λογκουνόφ. 

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1560)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, αντισώματα, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK