04:32 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
0 52
Βρείτε μας

Οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας ανακοίνωσαν τον Δεκέμβριο την εμφάνιση ενός νέου στελέχους του κορονοϊού που θεωρείται έως και 70% πιο μεταδοτικό.

Τα εγκεκριμένα ρωσικά εμβόλια κατά του κορονοϊού, το Sputnik V και το EpiVacCorona, είναι αποτελεσματικά ενάντια στη βρετανική μετάλλαξη όπως διαβεβαίωσε το ρωσικό ερευνητικό κέντρο Vector.

Πιο συγκεκριμένα το ερευνητικό κέντρο, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα του ρωσικού οργανισμού δημόσιας υγείας, ανακοίνωσε ότι «επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα των ρωσικών εμβολίων κατά του βρετανικού στελέχους του κορονοϊού».

«Το προστατευτικό αποτέλεσμά τους από τη μετάλλαξη αποδείχθηκε σε αντιδράσεις εξουδετέρωσης χρησιμοποιώντας ορούς που ελήφθησαν από άτομα εμβολιασμένα με τα εμβόλια Sputnik V και EpiVacCorona και περιείχαν αντισώματα έναντι του ιού SARS-CoV-2» δήλωσε το κέντρο.

Οι οροί του εμβολίου εξουδετέρωσαν αποτελεσματικά τόσο τον κορονοϊό όσο και τη βρετανική παραλλαγή του πρόσθεσε το κέντρο έρευνας.

Υπενθυμίζεται ότι το EpiVacCorona, αναπτύχθηκε από το ινστιτούτο Vector, ενώ το Sputnik V, από το ερευνητικό κέντρο Γκαμαλέγια.

Το Sputnik V καταχωρήθηκε από τις ρωσικές υγειονομικές αρχές τον Αύγουστο του 2020, αποτελώντας το πρώτο εμβόλιο που έλαβε έγκριση στον κόσμο. Το εμβόλιο δημιουργήθηκε με βάση μια καλά μελετημένη και αποδεδειγμένη πλατφόρμα ανθρώπινων αδενοϊικών φορέων.

Σημειώνεται ότι το ρωσικό εμβόλιο είναι κατά 91,4% αποτελεσματικό στην ανοσοποίηση, με βάση τα δεδομένα από τους πρώτους 22.714 συμμετέχοντες σε κλινικές δοκιμές, σύμφωνα και με όσα επιβεβαίωσε το προηγούμενο διάστημα η επιστημονική δημοσίευση του «Lancet».

Παράλληλα, έχει εγκριθεί για επείγουσα χρήση σε δεκάδες χώρες μερικές από τις οποίες πέραν της Ρωσίας είναι η Λευκορωσία, η Αργεντινή, η Βολιβία, η Σερβία, η Αλγερία, η Παλαιστίνη, η Βενεζουέλα, Παραγουάη, Τουρκμενιστάν, Ουγγαρία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιράν και άλλες.

Tags:
μετάλλαξη κορονοϊού, EpiVacCorona, Sputnik V, Ρωσία, εμβόλια, εμβόλιο, κορονοϊός, Ινστιτούτο Vector
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK