09:49 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1534)
0 14
Βρείτε μας

Μια εργαστηριακή μελέτη δείχνει ότι η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού ενδέχεται να μειώνει την προστασία των αντισωμάτων από το εμβόλιο της Pfizer κατά δύο τρίτα.

Εργαστηριακή μελέτη βρήκε ότι η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη μπορεί να μειώσει τα αντισώματα που δημιουργούνται στο σώμα από το εμβόλιο της Pfizer/Biontech κατά του κορονοϊού κατά δύο τρίτα και ως εκ τούτου δεν είναι σαφές αν τελικά προστατεύει από το συγκεκριμένο στέλεχος.

Η εργαστηριακή μελέτη δημοσιεύθηκε στην New England Journal of Medicine (NEJM) και προσθέτει δεδομένα σε προδημοσιευμένη μελέτη του Ιανουαρίου. 

Αν και οι δύο εταιρείες που ανέπτυξαν το εμβόλιο δηλώνουν πως αυτό διατηρεί την ικανότητα να εξουδετερώσει τον ιό αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη προχωρούν σε επενδύσεις και συζητούν με τις ρυθμιστικές αρχές για την ανάπτυξη επικαιροποιημένης έκδοσης του εμβολίου τους.

Για τη μελέτη, επιστήμονες από τις εταιρείες και το Medical Branch του Πανεπιστημίου του Τέξας (UTMB) ανέπτυξαν έναν τροποποιημένο ιό που περιείχε τις ίδιες μεταλλάξεις που φέρει στην πρωτεΐνη ακίδα το υψηλής μεταδοτικότητας στέλεχος που ανακαλύφθηκε στην Νότια Αφρική και είναι γνωστό ως B.1.351.

Η ακίδα, που χρησιμοποιείται από τον ιό για να εισχωρήσει στα ανθρώπινα κύτταρα, είναι ο πρωταρχικός στόχος πολλών εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Οι ερευνητές δοκίμασαν τον κατασκευασμένο ιό ενάντια στο αίμα που ελήφθη από άτομα που έλαβαν το εμβόλιο και διαπίστωσαν μείωση των δύο τρίτων στο επίπεδο εξουδετερωτικών αντισωμάτων σε σύγκριση με την επίδρασή του στην πιο κοινή έκδοση του ιού που επικρατεί στις δοκιμές των ΗΠΑ.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1534)
Tags:
COVID-19, εμβολιασμός, εμβόλιο, Pfizer, μετάλλαξη κορονοϊού, κορονοϊός, νοτιοαφρικανική μετάλλαξη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK