06:16 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2042)
0 11
Βρείτε μας

Οι ειδικοί του ΠΟΥ που ερευνούν την προέλευση της πανδημίας καταλήγουν στο ότι ενδέχεται ασβοί και κουνέλια που πωλήθηκαν σε αγορά της Γουχάν να ευθύνονται για τη μετάδοση του κορονοϊού στον άνθρωπο.

Οι εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που ερευνούν την προέλευση της πανδημίας εκτιμούν ότι ασβοί και κουνέλια, που πωλήθηκαν σε αγορά της Γουχάν στην Κίνα, θα μπορούσαν να είχαν διαδραματίσει ρόλο στη διάδοση του κορονοϊού στους ανθρώπους, όπως ανέφερε η Wall Street Journal.

Ωστόσο, οι ερευνητές σημειώνουν την ανάγκη για περαιτέρω έρευνα σχετικά με τους προμηθευτές αυτών και άλλων ζώων στην αγορά. Αυτό διότι δεν έχουν ακόμη εξακριβώσει έναν πλήρη κατάλογο ζωντανών και νεκρών ζώων που πωλούνταν νόμιμα ή παράνομα στην αγορά.

Παράλληλα, οι ειδικοί επιμένουν επίσης ότι η Κίνα διεξάγει εκτεταμένες δοκιμές στις φάρμες βιζόν που διαθέτει, αφού επιβεβαιώθηκε η αμφίδρομη μετάδοση του SARS-CoV-2 μεταξύ ανθρώπων και βιζόν στην Ευρώπη.

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ ολοκλήρωσε το ταξίδι τεσσάρων εβδομάδων στην Κίνα την περασμένη εβδομάδα με σκοπό τη διερεύνηση της προέλευσης της πανδημίας. Σε συνέντευξη τύπου, ανακοίνωσαν ότι δεν ήταν πιθανή οποιαδήποτε διαρροή του ιού από ένα εργαστήριο, ενώ ο ρόλος της αγοράς της Γουχάν παραμένει ασαφής.

Οι ερευνητές αμφισβήτησαν επίσης ότι οι νυχτερίδες είχαν μεταφέρει την COVID-19 στην αγορά, υποδηλώνοντας ότι υπήρχε ένας ενδιάμεσος ξενιστής.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2042)
Tags:
κουνέλια, Κίνα, Γουχάν, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ΠΟΥ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK