20:27 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1556)
0 10
Βρείτε μας

Ανοσία για ένα έτος απέναντι στον κορονοϊό, δίνει το ρωσικό εμβόλιο EpiVacCorona, το δεύτερο εμβόλιο της Ρωσία που καταχωρήθηκε για χρήση.

Το εμβόλιο EpiVacCorona της Ρωσίας παρέχει προστασία έναντι του κοροναϊού για ένα έτος, δήλωσε ο επικεφαλής του φορέα ερευνών του φορέα εμβολίων, Ρινάτ Μαξιούτοφ επικαλούμενος τα αποτελέσματα κλινικών δοκιμών του εμβολίου σε διάφορες ηλικιακές ομάδες. 

«Αναμένουμε ότι η ανοσία μετά την ανοσοποίηση με το εμβόλιο EpiVacCorona θα διαρκέσει για 12 μήνες. Σχεδιάζουμε να το παρακολουθήσουμε μελετώντας την ανοσία μετά τον εμβολιασμό ανά διαστήματα. Πρώτα απ 'όλα, στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών, ιδίως στο πλαίσιο της κλινικής δοκιμής της πρώτης και δεύτερης φάσης, όπου συμμετείχαν 100 εθελοντές», δήλωσε ο Μαξιούτοφ στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 24.

Ο επιστήμονας πρόσθεσε ότι εθελοντές άνω των 60 ετών που συμμετείχαν στις δοκιμές ανέπτυξαν επίσης προστασία από τον κορονοϊό.

«Επίσης, ανέπτυξαν ανοσία, που αναπτύχθηκε στο 94 τοις εκατό των εθελοντών, αλλά λαμβάνοντας υπόψη αυτήν την ηλικία, άνω των 60 ετών, πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα υψηλό ποσοστό» δήλωσε ο ίδιος.

Η Ρωσία μόλις καταχώρησε το τρίτο εμβόλιό της κατά του COVID-19 CoviVac, το οποίο αναπτύχθηκε από το ερευνητικό κέντρο Chumakov, το οποίο παρέχει επίσης 1 χρόνο ανοσία.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1556)
Tags:
Ρωσία, ανοσία, κορονοϊός, εμβόλιο, EpiVacCorona
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK