00:03 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2056)
0 11
Βρείτε μας

Μια γυναίκα από το Μίσιγκαν πέθανε από κορονοϊό, πέρσι, αφότου έλαβε μόσχευμα διπλού πνεύμονα από δωρητή, που ήταν θετικός στον ιό.

Μια γυναίκα από το Μίσιγκαν πέθανε από τον ιό COVID-19, πέρσι, αφού έλαβε μόσχευμα διπλού πνεύμονα από δότρια που όπως αποκαλύφθηκε είχε μολυνθεί από τον ιό, σύμφωνα με μια ιατρική έρευνα που περιγράφει το πρωτοφανές περιστατικό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ανώνυμη παραλήπτρια του οργάνου είχε χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, ενώ δότρια ήταν μια άλλη γυναίκα, η οποία υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό τραυματισμό εξαιτίας ενός αυτοκινητιστικού ατυχήματος, σύμφωνα με το Αμερικανικό Περιοδικό Μεταμοσχεύσεων. Το χειρουργείο έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης Αν Άρμπορ, του Μίσιγκαν στα μέσα του 2020. Ήταν επιτυχές, ωστόσο τρεις μέρες αργότερα, η παραλήπτρια των πνευμόνων ανέπτυξε ξαφνικά υψηλό πυρετό, χαμηλή αρτηριακή πίεση και δύσπνοια.

Στη συνέχεια, η ασθενής έπαθε σηπτικό σοκ και ζήτησε από τους γιατρούς να την εξετάσουν για κορονοϊό. Τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά, και δείγματα υγρών από τους πνεύμονες της γυναίκας έδειξαν την παρουσία του ιού. Ένας από τους χειρουργούς που πραγματοποίησαν τη μεταμόσχευση και ήρθε σε επαφή με το μόσχευμα της δότριας εμφάνισε κι αυτός συμπτώματα του κορoνοϊού και βγήκε θετικός. Ωστόσο, ενώ ο γιατρός κατάφερε να αναρρώσει, η ασθενής δεν ήταν τόσο τυχερή.

Η γυναίκα πολέμησε την ασθένεια για 61 ημέρες, όμως η κατάστασή της συνέχισε να επιδεινώνεται. Απεβίωσε το φθινόπωρο, σύμφωνα με την εν λόγω δημοσίευση.

«Δεν θα είχαμε χρησιμοποιήσει σε καμία περίπτωση τους πνεύμονες αν είχαμε στα χέρια μας θετικό τεστ κορονοϊού» δήλωσε στο Kaiser Health News ο δρ Ντάνιελ Καλ, επικεφαλής της Υπηρεσίας Μεταμοσχεύσεων Μολυσματικών Ασθενειών του Τμήματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, λήφθηκαν δείγματα μύτης και λαιμού τόσο από τη δότρια όσο από την παραλήπτρια πριν το χειρουργείο, όμως βγήκαν όλα αρνητικά για COVID-19. Η οικογένεια της δότριας επέμεινε ότι η γυναίκα δεν ταξίδεψε ούτε εμφάνισε συμπτώματα του ιού όπως πυρετό, βήχα, πονοκέφαλο ή διάρροια πριν το ατύχημα. Οι ερευνητές επίσης δεν μπόρεσαν να βρουν αποδεδειγμένη επαφή με κρούσματα κορονοϊού.

Ο θάνατος της γυναίκας που δέχτηκε το μόσχευμα, στο Μίσιγκαν, ήταν ένα «τραγικό» ωστόσο μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο τονίζει περαιτέρω την ανάγκη για πιο διεξοδική εξέταση των δοτών μοσχευμάτων και των οργάνων, σύμφωνα με τον δρ Καλ. Χιλιάδες μεταμοσχεύσεις διεξήχθησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες πέρσι, όμως αυτό ήταν το μοναδικό αποδεδειγμένο περιστατικό μόλυνσης από κορoνοϊό μέσω μιας δωρεάς οργάνου.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (2056)
Tags:
μόσχευμα, κορονοϊός, χειρουργείο, εγχείρηση, COVID-19
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK