ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 01
Βρείτε μας

Μαζί με τη μάσκα και το αντισηπτικό χεριών αξίζει να τα προσθέσουμε στα αμυντικά όπλα μας κατά της επιδημίας; Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες.

Ενώ ο αριθμός κρουσμάτων του κορονοϊού αυξάνεται μέρα με τη μέρα και στην Ελλάδα, η μάσκα και το αντισηπτικό χεριών γίνονται ανάρπαστα και στην εγχώρια αγορά. Υπάρχει όμως ένα ακόμα προϊόν που ίσως έχουμε σκεφτεί να προσθέσουμε στα αμυντικά όπλα μας: τα γάντια. Ή μήπως να μην το κάνουμε; Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί;

Η χρήση γαντιών δεν έχει νόημα αν ενώ τα φοράμε αγγίξουμε δυνητικά μολυσμένες επιφάνειες και στη συνέχεια το πρόσωπό μας, όπως εξήγησε η Λίντσεϊ Μπρόουνμπεντ, ιολόγος στο Βασιλικό Πανεπιστήμιο του Μπέλφαστ, στον Guardian. «Τότε, είναι σαν να μην τα φοράμε καθόλου» λέει χαρακτηριστικά η ειδικός. Ο μόνος τρόπος να φανούν πραγματικά χρήσιμα τα γάντια είναι να τα αντιμετωπίζουμε ακριβώς όπως τα χέρια μας, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία τακτικού πλυσίματος με νερό και σαπούνι και απολύμανσης όποτε είναι απαραίτητη.

Έστω κι έτσι, όμως, τα γάντια δεν μας προστατεύουν απόλυτα από τον κορονοϊό και άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς που μεταδίδονται μέσα από σταγονίδια που εκτοξεύονται στον αέρα (π.χ. με τον βήχα ή το φτέρνισμα). Οι ιοί τέτοιου τύπου μπορεί να εισβάλλουν στον οργανισμό μέσα από τα μάτια, τα αυτιά, τη μύτη ή μια ανοιχτή πληγή. Οπότε, εν ολίγοις, η απολύμανση των χεριών -ή η χρήση αποστειρωμένων γαντιών- μπορεί να λειτουργήσει μόνο συμπληρωματικά στην πρόληψη κατά της επιδημίας.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)

Σχετικά:

Κορονοϊός
Tags:
αντισηπτικό χεριών, μάσκες, μάσκα, γάντια, επιδημίες, επιδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK