ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες σάς δίνουν συμβουλές ώστε να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα χωρίς να χάσετε χρήματα και, κυρίως, χωρίς να κινδυνεύσει η υγεία σας.

Αν το όνειρο του επόμενου ταξιδιού είναι ένα από τα πράγματα που μας βοηθούν να τα βγάλουμε πέρα στην καραντίνα μέσα στην πανδημία του νέου κορονοϊού, δεν χρειάζεται να το απαρνηθούμε. Όσο παράξενο -και εγωιστικό- κι αν ακούγεται μέσα στο φόβο και την αβεβαιότητα να αναζητάμε αεροπορικά εισιτήρια, ας το δούμε και ως ένα μέτρο προστασίας της ψυχικής υγείας μας. Πώς όμως, στην προσπάθεια να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρό μας, δεν κινδυνεύουμε να χάσουμε χρήματα και, κυρίως, τη σωματική υγεία μας; Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί;

Γιατί να κλείσουμε αεροπορικά εισιτήρια τώρα;

Όλο και περισσότερες εταιρείες, αντιμετωπίζοντας μεγάλες οικονομικές απώλειες σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reader’s Digest, στην προσπάθειά τους να ενθαρρύνουν νέες κρατήσεις ρίχνουν πολύ χαμηλά τις τιμές και υιοθετούν νέες, πιο ευνοϊκές πολιτικές ακύρωσης. Τώρα είναι λοιπόν ευκαιρία να κλείσετε online τα εισιτήρια για έναν ονειρεμένο προορισμό σε κόστος που στο παρελθόν δεν θα μπορούσατε καν να φανταστείτε.

Για ποιες ημερομηνίες ταξιδιού;

Ένας από τους βασικούς παράγοντες που αποθαρρύνουν τον κόσμο από το να οργανώσει οποιοδήποτε ταξίδι είναι το γεγονός ότι κανένας δεν ξέρει πότε ακριβώς θα ξεπεραστεί η πανδημία. Η Άντρεα Κρόουμ, επικεφαλής marketing του βρετανικού ταξιδιωτικού πρακτορείου SN Travel, πιστεύει ότι μια αρκετά ασφαλής επιλογή είναι από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Υπάρχει όμως και ένας ακόμα λόγος που καλό είναι να προγραμματίσετε από τώρα το επόμενο ταξίδι σας, ακόμα και αν πρόκειται να το κάνετε έξι μήνες μετά. Ο ταξιδιωτικός πράκτορας Τζόσουα Γκρίνμπεργκ είναι πεπεισμένος ότι «μόλις ξεπεραστεί όλο αυτό, η ζήτηση θα ξεπεράσει την προσφορά και καλό είναι να προηγηθείτε του κύματος».

Για ποιους προορισμούς;

Ο προορισμός θα καθοριστεί σε σχέση με την ημερομηνία. «Αν υποθέσουμε ότι τον Δεκέμβριο η ζωή μας όπως την ξέρουμε θα έχει επιστρέψει στο φυσιολογικό, εκείνη την εποχή η Καραϊβική είναι ο τέλειος προορισμός» πιστεύει ο Κρόουμ. Επειδή όμως η Καραϊβική είναι όνειρο θερινής νυκτός για τους περισσότερους από εμάς, πιο χρήσιμη είναι η συμβουλή που δίνουν οι ειδικοί, σύμφωνα με το Reader’s Digest, ότι όσο πιο κοντινή είναι η ημερομηνία του ταξιδιού μας, τόσο πιο κοντινός να είναι και ο προορισμός - ιδανικά, εγχώριος.

Επιπλέον, καθώς τα περισσότερα κρούσματα παρατηρούνται σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, ο Γκρίνμπεργκ συμβουλεύει να προτιμήσουμε μικρότερες πόλεις και χωριά ή, αν φυσικά το επιτρέπει το budget μας, μέρη του πλανήτη που έχουν πληγεί λιγότερο από τον COVID-19, όπως «η Νότια Αμερική, η Νότια Αφρική, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία».

Τι να προσέξετε στις κρατήσεις σας;

Ακόμα και αν μέχρι τώρα δεν δίνατε σημασία στις πολιτικές ακύρωσης ή μεταφοράς των εισιτηρίων, τώρα πρέπει να γίνει η προτεραιότητά σας. Κι αυτό ισχύει και για τα αεροπορικά εισιτήρια και για πλατφόρμες κράτησης καταλυμάτων όπως η Booking.com. Τουλάχιστον κάποια ξενοδοχεία, όπως συμβαίνει και με τις αεροπορικές εταιρείες, υιοθετούν πιο ευέλικτες πολιτικές ακύρωσης θέλοντας να προσελκύσουν επισκέπτες. «Σε ξενοδοχεία όπου η περίοδος ακύρωσης χωρίς χρέωση τελείωνε δύο εβδομάδες πριν από την ημερομηνία άφιξης, τώρα έχει επεκταθεί έως και ένα 24ωρο πριν από την άφιξη» σχολιάζει ο Γκρίνμπεργκ.

Επιπλέον, διερευνήστε μήπως σας συμφέρει να επιλέξετε κάποιο πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης (που καλύπτει, μεταξύ άλλων, ιατροφαρμακευτικές δαπάνες και απώλεια αποσκευών) και, ιδανικά σε συνεργασία με κάποιον επαγγελματία, να παρακολουθήσετε στενά τυχόν αλλαγές στην πολιτική ακύρωσης της αεροπορικής ή άλλης εταιρείας όπου έχετε κλείσει το ταξίδι. «Δεν θα σας συμβουλεύαμε αυτή την περίοδο να κλείσετε τίποτα που δεν προβλέπει καμία επιστροφή χρημάτων» επισημαίνει η Κρόουμ και καταλήγει: «Είναι καλύτερο να πληρώσετε κάτι παραπάνω και να έχετε την ευελιξία να αλλάξετε σχέδια αν χρειαστεί. Εξάλλου, τόσο χαμηλά που έχουν πέσει τώρα οι τιμές, το συνολικό κόστος θα σας έρθει σε λογικά επίπεδα».

Σχετικά:

Κορονοϊός: Πώς να πλύνετε τα ρούχα σας αν πρέπει να βγείτε από το σπίτι;
Κορονοϊός: Μπορούμε να «προλάβουμε» τον ιό πίνοντας συνέχεια νερό; Οι ειδικοί απαντούν
Εγκυμοσύνη και θηλασμός εν μέσω κορονοϊού: Ένας γυναικολόγος λύνει τις απορίες μας
Tags:
COVID-19, ξενοδοχείο, προορισμοί, μεταφορά, ακύρωση, εισιτήρια, κορονοϊός, ταξίδι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK