07:00 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Μπορούμε να κρατήσουμε κάτι από την ομορφιά τους ενώ ταυτόχρονα ακολουθούμε την τάση των αποξηραμένων λουλουδιών, που έχει επιστρέψει δυναμικά στη διακόσμηση.

Το καλοκαίρι δεν είναι απλώς προ των πυλών αλλά, όπως δείχνουν οι θερμοκρασίες, βρίσκεται ήδη εδώ, έστω και πρώιμα, και τα ανοιξιάτικα άνθη μάλλον δεν θα αντέξουν πολύ κάτω από τον καυτό ήλιο. Μπορούμε ωστόσο να διατηρήσουμε ένα μέρος από την ομορφιά τους αποξηραίνοντάς τα στο σπίτι.

Σύμφωνα με νέο, πρακτικό άρθρο του Independent -που γράφτηκε με αφορμή το γεγονός ότι μέσα στο τελευταίο εξάμηνο οι αναζητήσεις αποξηραμένων λουλουδιών στο βρετανικό παράρτημα του Etsy έχουν αυξηθεί κατά 93%- στην diy αποξήρανση λουλουδιών υπάρχουν δύο γενικοί κανόνες που πρέπει να θυμόμαστε: να μην τα εκθέσουμε απευθείας στο ηλιακό φως και να μην τα βάλουμε στο νερό.

Πώς αποξηραίνουμε λουλούδια;

Η Τζες Ράνσιμαν, δημιουργός της εταιρείας αποξηραμένων λουλουδιών Fluoresse, απαντά πως ο απλούστερος τρόπος είναι να τα βγάλουμε από το ανθοδοχείο με το νερό, όσο είναι ακόμη σε πλήρη άνθηση, να αφαιρέσουμε τυχόν φυλλώματα που βρέθηκαν μέσα στο νερό και να τα κρεμάσουμε ανάποδα. Η χρονική στιγμή που θα το κάνουμε είναι καθοριστικής σημασίας, όπως επισημαίνει η ίδια: Αν έχουν αρχίσει να μαραίνονται, τα πέταλα θα πέσουν και δεν θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε την ακεραιότητα και την ομορφιά τους.

Όπως συμβουλεύει η ίδια:

«Δέστε τα με ένα σπάγκο και κρεμάστε τα κάπου σκοτεινά, χωρίς υγρασία, όπου δεν έχει υπερβολικό κρύο ούτε ζέστη – για παράδειγμα, σε ένα ντουλάπι που αερίζεται». Ένα επιπλέον tip που δίνει είναι αντί για σπάγκο να χρησιμοποιήσουμε λαστιχάκι για να τα δέσουμε, καθώς «κάποια στελέχη συρρικνώνονται ενώ αποξηραίνονται και θα μπορούσαν να γλιστρήσουν έξω από τον σπάγκο».

Πώς θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμα; Θα είναι πιο ελαφριά, πιο εύθραυστα και με ελαφρώς ξεθωριασμένο χρώμα – αν και αυτό είναι ένα μέρος της γοητείας τους.

Ποια λουλούδια αποξηραίνονται ομορφότερα;

Η Ράνσιμαν προτείνει τον αμάραντο (Limonium), τα τριαντάφυλλα, την γυψοφύλλη και το γαϊδουράγκαθο. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε μίσχανθο στην ανθοσύνθεση, που θα την κάνει πιο ανάλαφρη.

Σχετικά:

Μάσκα: Πόσο είχε προστατεύσει στην πανδημία της ισπανικής γρίπης;
Από μάσκες μέχρι έπιπλα και παιχνίδια: Τι κάνουμε με τα «δύσκολα» απορρίμματα;
Κορονοϊός: Ποιοι είναι οι έγκυρες πηγές πληροφόρησης για την πανδημία; – Παθολόγος στο Sputnik
Tags:
γαϊδουράγκαθο, τριαντάφυλλα, αποξηραμένα λουλούδια, αποξήρανση, DIY, διακόσμηση, λουλούδια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK