00:10 05 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το κτήριο της Παναγίας των Παρισίων δεν φαίνεται πως έχει σωθεί ακόμα, μήνες μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε εκεί, καθώς -σύμφωνα με Γάλλο ειδικό- υπάρχει 50% πιθανότητα κατάρρευσης της οροφής.

Οι εργασίες ανακατασκευής στην Παναγία των Παρισίων, μετά την πυρκαγιά που προκλήθηκε τον Απρίλιο του 2019 στο οικοδόμημα, συνεχίζονται αλλά σύμφωνα με Γάλλο εκπρόσωπο υπάρχει «πιθανότητα 50%» κατάρρευσης της οροφής.

Ο Ζαν-Λουί Γκοργκελέν που επιθεωρεί τις σχετικές εργασίες δήλωσε την Κυριακή (05/01) στο Associated Press:

«Για να είμαστε σίγουροι, πρέπει να τους επιθεωρήσουμε [σ.σ. τους θόλους της οροφής], να αφαιρέσουμε τα ερείπια που βρίσκονται ακόμα πάνω τους, είναι ένα πολύ δύσκολο έργο που αρχίσαμε. Η Παναγία των Παρισίων δεν έχει σωθεί. Υπάρχει ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα ενόψει, το να αφαιρέσουμε τα ικριώματα που είχαν χτιστεί γύρω από το κωδωνοστάσιο».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε, τον περασμένο μήνα και ο Πατρίκ Σοβέ, σε δηλώσεις τους στο ίδιο Μέσο, τονίζοντας ότι η αποκατάσταση είναι απίθανο να αρχίσει πριν από το 2021.

Επισήμανε, δε, πως η οροφή παραμένει εύθραυστη και υπάρχει μια «πιθανότητα 50%» ότι το κτίσμα-ορόσημο δεν θα σωθεί και ότι τα ικριώματα θα μπορούσαν να καταρρεύσουν από τους τρεις θόλους του εικονικού κτηρίου.

Η Untec, η γαλλική ένωση κατασκευαστών, εκτιμά ότι η επισκευή θα κοστίσει έως και 600 εκατομμύρια ευρώ, πολύ κάτω από το συνολικό ποσό που έχει προσφερθεί από δωρεές.

Διαβάστε ακόμα:

Η φωτιά στην Παναγία των Παρισίων ήταν το δημοφιλέστερο θέμα στο Twitter το 2019

Tags:
Γαλλία, Παναγία των Παρισίων, πυρκαγιά, φωτιά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK