23:50 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Την απέλαση δύο Ιρανών διπλωματών αποφάσισαν τα Τίρανα, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών υποθέσεων της Αλβανίας.

Δύο διπλωματικά στελέχη της πρεσβείας του Ιράν απελαύνονται από την Αλβανία αφού κηρύχθηκαν ανεπιθύμητα πρόσωπα, ανακοίνωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων, Γκεντ Κακάι.

Σύμφωνα με το Euronews Albania, τα Τίρανα αποφάσισαν ότι οι διπλωματικοί εκπρόσωποι της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Αλβανία, Μοχάμαντ Αλί Αρζ Περιμανεμάτι και Σεγιέντ Άχμαντ Χοσεϊνί Αλάστ, πρέπει να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι λόγω συμπεριφοράς που δεν είναι συμβατή με τις αρχές της Σύμβασης της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις.

Κατά τον υπουργό Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Αλβανίας, ζητήθηκε από τους Ιρανούς διπλωμάτες να εγκαταλείψουν άμεσα τα Τίρανα.

Χαμενεΐ: Υπάρχει μία μικρή διαβολική χώρα στην Ευρώπη που συνεργάζεται με τις ΗΠΑ

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ανώτατος Πνευματικός Ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, έκανε λόγο για μία «μικρή, διαβολική χώρα στην Ευρώπη, όπου οι Αμερικανοί συνεργάζονται με Ιρανούς προδότες εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας», εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή, στον απόηχο της δολοφονίας του Ιρανού στρατιωτικού ηγέτη Κασέμ Σολεϊμανί έπειτα από αμερικανική αεροπορική επιδρομή στο Ιράκ.

Ο Ιρανός ηγέτης υποστήριξε ότι «εχθρικοί πράκτορες ξεκίνησαν να εφαρμόζουν ένα σχέδιο για το σαμποτάζ και την καταστροφή της κυβέρνησής μας».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «top-channel.tv», η παραπάνω χώρα, η οποία δεν κατονομάζεται από τον Αλ Χαμενεΐ, είναι η Αλβανία, η οποία παρέχει καταφύγιο σε περίπου 3.200 μέλη της ιρανικής αντιπολίτευσης, τα οποία έχουν εξοριστεί.

Μέτα: Δημοκρατική, όχι διαβολική χώρα η Αλβανία

Αντιδρώντας στις παραπάνω δηλώσεις, ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, ανταπάντησε ότι «η Αλβανία δεν είναι μία διαβολική χώρα, αλλά δημοκρατική, που υπέφερε από μία - χωρίς προηγούμενο - διαβολική δικτατορία».

Εξέφρασε δε, την αποφασιστικότητα των Τιράνων στη μάχη κατά της διεθνούς τρομοκρατίας και κάθε ενέργειας, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ειρήνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στον Σολεϊμανί με υβριστικό χαρακτηρισμό

Tags:
Κασέμ Σολεϊμανί, Αγιατολλάχ Αλί Χαμενεΐ, Αγιατολάχ Αλί Χαμεϊνί, Τεχεράνη, Τίρανα, Ιράν, Αλβανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK