16:35 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση φέρεται να αποφάσισε την περικοπή της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης προς την Τουρκία κατά 75%, δηλαδή στα 168 εκατ. ευρώ για το 2020.

Διαψεύδει την ύπαρξη επιστολής στο Ευρωκοινοβούλιο που φέρεται να ανακοινώνει περικοπές στη χρηματοδότηση της Τουρκίας, ο Ύπατος Αρμοστής της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ.

Σε ανακοίνωση σημειώνεται ότι τα δημοσιεύματα αναφέρονται ουσιαστικά σε απάντηση μετά από ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που υποβλήθηκε στην Κομισιόν τον Οκτώβριο του 2019.

Επίσης χαρακτηρίζει «εντελώς λάθος και παραπληροφόρηση» τη σύνδεση των δεδομένων και των αριθμών που αναφέρονται στην απάντηση με τα σημερινά γεγονότα ή ακόμα και τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

«Η περικοπή κονδυλίων από τη χρηματοδότηση προς την Τουρκία ξεκίνησε το 2017. Η τελευταία απόφαση γι’ αυτό ελήφθη από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις 15 Οκτωβρίου πέρσι, που υιοθετούσε την πρόταση της Κομισιόν για μείωση της προενταξιακής βοήθειας προς την Τουρκία για το 2020» αναφέρεται.

Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει καινούρια ή πρόσφατη απόφαση παρά μόνο οι περσινές αποφάσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί και ξεκαθαρίσει σε διάφορες περιπτώσεις.

Tags:
ενταξιακές διαπραγματεύσεις, περικοπές, Ζοζέπ Μπορέλ, ευρωπαϊκά κονδύλια, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Ένωση, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK