06:46 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Σχέδιο με σκοπό την προκαταρκτική εξέταση και τη δίκαιη κατανομή των αιτούντων άσυλο σε χώρες-μέλη της Ε.Ε. φέρεται να προωθεί η κυβέρνηση της Γερμανίας, στο πλαίσιο της προεδρίας της στον οργανισμό.

Οι εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία, δηλαδή το CDU, το CSU και το SPD, φέρεται να συμφώνησε σε σχέδιο σχετικά με την προκαταρκτική εξέταση και τη δίκαιη κατανομή αιτούντων άσυλο στις χώρες-μέλη της Ε.Ε..

Σύμφωνα, λοιπόν, με το εν λόγω σχέδιο που ήρθε σε γνώση του DPA και το οποίο επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προβλέπεται ο τρόπος με τον οποίο θα  διευκρινίζεται γρήγορα εάν ένας πρόσφυγας ή μετανάστης έχει ρεαλιστικές προοπτικές να αναγνωριστεί ως πολιτικά διωκόμενος ή πρόσφυγας και σε περίπτωση θετικής προκαταρκτικής εξέτασης, θα πρέπει να  κατανέμονται στα κράτη-μέλη της Ε.Ε..

Η δίκαιη κατανομή θα βασίζεται στον πληθυσμό και την οικονομική ανάπτυξη των χωρών-μελών της Ε.Ε..

Μέχρι πρότινος, ο αιτών άσυλο πρέπει να υποβάλει την αίτησή του στην πρώτη χώρα της Ε.Ε. στην οποία καταγράφηκε και έτσι, κράτη όπως η Ελλάδα και η Ιταλία έχουν επιβαρυνθεί σε μεγάλο βαθμό.

Επίσης, σύμφωνα με το σχέδιο στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας στην Ε.Ε., προβλέπεται ότι οι κοινωνικές παροχές θα δίνονται στους αιτούντες άσυλο μόνο από τη χώρα που είναι υπεύθυνη για την αντίστοιχη διαδικασία.

Ως εκ τούτου, επιδιώκεται να περιοριστεί η λεγόμενη δευτερεύουσα μετανάστευση, δηλαδή η μη ελεγχόμενη μετακίνηση των αιτούντων άσυλο από το ένα μέλος της Ε.Ε. στο άλλο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ, δήλωσε:

«Η συμφωνία εντός της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σημαντική για τις συνομιλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Διαβάστε ακόμα:

Μεταναστευτικό: Άμεση μεταφορά στην ενδοχώρα των αιτούντων άσυλο ζητά η Ύπατη Αρμοστεία

Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Γερμανία, αιτούντες άσυλο, άσυλο, μετανάστες, πρόσφυγες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK