04:26 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Συμφωνία των Πρεσπών (100)
0 0 0
Βρείτε μας

Η υπουργός Εργασίας της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας που προέρχεται από το VMRO, επανέφερε πινακίδα στην οποίο αναγράφεται η χώρα ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Πινακίδα που αναφέρεται η ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» επανέφερε η υπουργός Εργασίας της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, Ρασέλα Μιζράχι, η οποία προέρχεται από το VMRO.

Συγκεκριμένα, η πινακίδα εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, χθες, η Μιζράχι παρά τα όσα προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών αφού -μετά την εφαρμογή της- η χώρα αναφέρεται ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Το κόμμα του Ζόραν Ζάεφ, Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), καταδίκασε την ενέργεια και σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει τα εξής:

«Πρόκειται για παραβίαση του Συντάγματος και για μία ενέργεια, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη Συμφωνία των Πρεσπών και ως εκ τούτου συνιστά απειλή για την ένταξη της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και την ευρωπαϊκή ενσωμάτωσή της. Χωρίς τη συμφωνία [σ.σ. των Πρεσπών] δεν μπορεί να υπάρξει ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.».

Ο αρχηγός του VMRO, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, απέφυγε να πάρει θέση για το ζήτημα και παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στο υπουργείο Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Βόρεια Μακεδονία έχει υπηρεσιακή κυβέρνηση, καθώς επίκεινται εκλογές τον Απρίλιο και -βάσει του Συντάγματος της χώρας- η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ παραιτήθηκε 100 ημέρες πριν από τις κάλπες.

Διαβάστε ακόμα:

Ως «μακεδονικά» τα κρασιά των Σκοπίων σε διεθνή έκθεση της Γερμανίας

Θέμα:
Συμφωνία των Πρεσπών (100)
Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, πινακίδα, Βόρεια Μακεδονία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK