00:54 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Τα κόμματα Fine Gael, Sinn Fein και Fianna Fail λαμβάνουν σχετικά ίδιο ποσοστό, πέριξ του 22,5%, σύμφωνα με το exit poll της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης της χώρας (RTÉ), αναφορικά με τις πρόωρες εκλογές που διεξήχθησαν το Σάββατο (08/02).

Οι Ιρλανδοί πήγαν, το Σάββατο (08/02), στις κάλπες για τις πρόωρες εκλογές στη χώρα και -σύμφωνα με τo exit poll της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης (RTÉ)- τρία κόμματα είναι ισόπαλα σπάζοντας, έτσι, το παραδοσιακό δικομματικό σύστημα.

Τα εκλογικά κέντρα έκλεισαν στις 00:00 (ώρα Ελλάδας) και το κυβερνών Fine Gael του Λίο Βαράντκαρ αποσπά το 22,4% των ψήφων, ενώ τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, Sinn Fein και Fianna Fail, συγκεντρώνουν το 22,3% και 22,2%, αντίστοιχα.

​Η Ιρλανδία, από το 2016, κυβερνάται από υπουργικό συμβούλιο, το οποίο σχηματίστηκε από το Fine Gael με την υποστήριξη ανεξάρτητων βουλευτών. Στις 14 Ιανουαρίου, το Κοινοβούλιο της χώρας διαλύθηκε ύστερα από αίτημα του Λίο Βαράντκαρ.

Τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών αναμένονται την Κυριακή (09/02) και το νέο Κοινοβούλιο προγραμματίζεται να συγκληθεί για πρώτη φορά στις 20 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε ακόμα:

Προς κατάργηση τα κέρματα των 1 και 2 λεπτών του ευρώ - Το σκεπτικό της Ε.Ε.

Tags:
exit poll, εκλογές, Ιρλανδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK