00:26 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, ζήτησε την άμεση έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

Μήνυμα υπέρ της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων έστειλε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε τη Δευτέρα με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, στο Βερολίνο.

Οι δύο ηγέτες, από κοινού, επανέλαβαν την αναγκαιότητα έναρξης των ενταξιακών διαβουλεύσεων τόσο με την Αλβανία, όσο και με τη Βόρεια Μακεδονία.

Κάλεσαν δε, τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λάβουν μία τέτοια απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής του προσεχούς Μαρτίου.

Από την πλευρά του, μάλιστα, ο Ούγγρος πρωθυπουργός ζήτησε την άμεση ολοκλήρωση και των συνομιλιών με τη Σερβία, ώστε να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

«Μόνον έτσι μπορεί αν επιτευχθεί η σταθερότητα στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα, οι χώρες – μέλη της Ε.Ε. δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Τίρανα και τα Σκόπια, εξαιτίας κυρίως των γαλλικών ενστάσεων.

Μάλιστα, η εξέλιξη αυτή πυροδότησε πολιτικές εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία, με την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ να παραιτείται και να προκηρύσσει πρόωρες εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα της ένταξης στην Ε.Ε. αναμένεται να εξεταστεί εκ νέου από τις Βρυξέλλες την προσεχή Άνοιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To VMRO μπλοκάρει τη μετονομασία του στρατού των Σκοπίων

Τσίπρας για Αλβανία: Σύνδεση της ενταξιακής πορείας με τον σεβασμό των δικαιωμάτων της μειονότητας

Tags:
Βίκτορ Όρμπαν, Σερβία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Ένωση, ενταξιακές διαπραγματεύσεις, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Γερμανία, Άνγκελα Μέρκελ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK