10:20 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

«Ελπίζουμε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα μπορέσουμε να δούμε την ανταπόκριση που είχε στα ποντίκια, στο αίμα τους, την αντίδραση αντισωμάτων τους στον κορονοϊό».

Μια ομάδα Βρετανών επιστημόνων στο Imperial College του Λονδίνου ξεκίνησαν τις δοκιμές ενός εμβολίου σε ποντίκια για τον COVID-19, τον νέο κορονοϊό που εκδηλώθηκε στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μόλις βάλει το εμβόλιο που έχουμε δημιουργήσει από αυτά τα βακτήρια σε ποντίκια», δήλωσε ο ερευνητής Πολ ΜακΚέι στο Λονδίνο, σε συνέντευξη τη Δευτέρα στην AFP.

«Ελπίζουμε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα μπορέσουμε να δούμε την ανταπόκριση που είχε στα ποντίκια, στο αίμα τους, την αντίδραση αντισωμάτων τους στον κορονοϊό».

Ωστόσο, η δημιουργία εμβολίων που είναι αρκετά ασφαλή και αποτελεσματικά ώστε να παραχθούν μαζικά διαρκεί χρόνια και απαιτεί σημαντική ποσότητα πειραμάτων σε ζώα και κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

Οι επιστήμονες στο Imperial College του Λονδίνου ελπίζουν ότι η έρευνα σχετικά με τον ιό σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου (SARS), ο οποίος σκότωσε 774 άτομα σε 27 χώρες το 2003 πριν από την αντιμετώπισή του, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός εμβολίου για το νέο κορωνοϊό.

«Ελπίζουμε να είμαστε οι πρώτοι που θα πάρουν αυτό το συγκεκριμένο εμβόλιο σε ανθρώπινες κλινικές μελέτες και αυτός είναι ο προσωπικός μας στόχος», εξηγεί ο ΜακΚέι.

«Μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, δηλαδή η δοκιμή - η οποία μπορεί να διαρκέσει μερικούς μήνες - μπορεί να ξεκινήσει αμέσως μια δοκιμή αποτελεσματικότητας στους ανθρώπους, η οποία θα διαρκέσει μερικούς μήνες για να ολοκληρωθεί, οπότε ίσως μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα είναι ένα ελεγμένο εμβόλιο που θα ήταν κατάλληλο για χρήση σε ανθρώπους», πρόσθεσε ο ΜακΚέι.

Αρκετές ερευνητικές ομάδες και οργανώσεις αγωνίζονται για να αναπτύξουν ένα φάρμακο για τον ιό, ο οποίος έχει μολύνει περισσότερους από 43.000 ανθρώπους και σκότωσε περισσότερους από 1.000 από τότε που εμφανίστηκε το Δεκέμβριο, σύμφωνα με το Johns Hopkins Center for Systems Science.

Σύμφωνα με τον ΜακΚέι, θα ήταν άδικο να ισχυριστεί κανείς ότι εταιρείες και ερευνητές ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την ανάπτυξη εμβολίου.

«Έχει υπάρξει τεράστια ανταλλαγή και διασταύρωση πληροφοριών μέχρι τώρα. Εννοώ οι Κινέζοι, μόλις κατάφεραν να απομονώσουν το γονίδιο του ιού, το μοίρασαν ελεύθερα σε επιστήμονες και ερευνητικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο. Έτσι, το να πούμε πως υπάρχει κάποιος ανταγωνισμός, για εμένα δεν υφίσταται. Θα έλεγα ότι είναι ένας συλλογικός αγώνας», υπογράμμισε ο ΜακΚέι στην AFP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορονοϊός: Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα στο «Αττικόν»

Κορονοϊός: Τα περιστατικά που προκάλεσαν συναγερμό στην Ελλάδα

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κρούσματα, νεκροί, θεραπεία, εμβόλιο, επιστήμονες, Βρετανία, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK