00:52 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συμμετείχε την Πέμπτη στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού Covid-19.

Σε μια ενιαία πολιτική για τον κορονοϊό Covid-19, βάσει των ενεργειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), αλλά και στην ενίσχυση της συνεργασίας συμφώνησαν οι υπουργοί Υγείας της Ε.Ε. την Πέμπτη, σε έκτακτη σύνοδό τους στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι σε ετοιμότητα για κοινή προμήθεια φαρμάκων και προστατευτικών μέσων, εφόσον χρειαστεί.

Ο Έλληνας υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατέθεσε πρόταση για ψηφιακό συγχρονισμό των κρατών - μελών, μέσα από τη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας επιστημονικών δεδομένων, τα οποία θα ανταλλάσσονται άμεσα μεταξύ των κρατών – μελών.

Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε κατά την τοποθέτησή του ότι τα δεδομένα της πλατφόρμας θα είναι προσβάσιμα μόνο από τις ομάδες διαχείρισης κρίσεων κάθε χώρας, προκειμένου να διασφαλίζεται η προστασία των προσωπικών δεδομένων των ασθενών.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, θα δίδεται η δυνατότητα να υπάρχει άμεση πρόσβαση στην πληροφορία, με στόχο να σχεδιάζονται οι πολιτικές υγείας από τους αρμόδιους επιστήμονες.

​Άσκηση ετοιμότητας σε δύο παιδιατρικά νοσοκομεία

Στο μεταξύ, το ΕΚΑΒ πραγματοποίησε την Πέμπτη συνδυαστική άσκηση προσομοίωσης και ετοιμότητας, για την αντιμετώπιση ύποπτου παιδιατρικού περιστατικού κορονοϊού στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το σενάριο και των δύο ασκήσεων αφορούσε την διακομιδή από το ΕΚΑΒ ενός παιδιού (κορίτσι 14 ετών) με ύποπτα συμπτώματα κοροναϊού Covid-19 με τη συνοδεία της μητέρας του (40 ετών), στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού» αντίστοιχα.

Εκτοξεύθηκαν οι θάνατοι στη Χουμπέι

Την ίδια ώρα, καλπάζει ο κορονοϊός στην Κίνα, με τους θανάτους να υπερβαίνουν τους 1.300, οι περισσότεροι στην επαρχία της Χουμπέι. 

Τα τελευταία στοιχεία από την Κίνα, σύμφωνα με το AFP δείχνουν ότι υπάρχουν περίπου 60.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί στη χώρα. Εκτός της ηπειρωτικής Κίνας, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 565 κρούσματα σε περίπου 30 περιοχές.

Οι αξιωματούχοι στον τομέα υγειονομικής περίθαλψης στην επαρχία Χουμπέι δήλωσαν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι 242 άνθρωποι πέθαναν από τον ιό την Τετάρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορονοϊός: Οι περιγραφές δύο Ελλήνων που ζουν στην Κίνα - «Οι δρόμοι είναι άδειοι, υπάρχει φόβος»

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Κίνα, Βασίλης Κικίλιας, Υπουργείο Υγείας, Ευρωπαϊκή Ένωση, COVID-19, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK