23:20 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας προειδοποίησε για «ένα δεύτερο 2015» στο μεταναστευτικό εάν δεν υπάρχει βοήθεια στα κράτη που βρίσκονται στα σύνορα της ΕΕ.

Τον κώδωνα του κινδύνου για ένα «δεύτερο 2015» στο μεταναστευτικό έκρουσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Xορστ Ζέεχοφερ, προειδοποιώντας για αύξηση του αριθμού των αιτούντων άσυλο.

«Θα ζήσουμε ένα δεύτερο 2015 εάν δεν βοηθήσουμε τα κράτη στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντιμετωπίσουν αυτές τις ροές», δήλωσε ο Ζέεχοφερ.

Ο Γερμανός πολιτικός των Χριστιανοκοινωνιστών του CSU, μιλώντας στην εφημερίδα «Bild», τόνισε ότι η πίεση στα ευρωπαϊκά σύνορα είναι πολύ μεγάλη.

«Η προσφυγική / μεταναστευτική πίεση στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πολύ μεγάλη. Γύρω μας βλέπουμε πολλές συγκρούσεις, οι οποίες προκαλούν την φυγή πολλών ανθρώπων», παρατήρησε.

Παρόλα αυτά, διαπιστώνει ότι στο θέμα υπάρχει στασιμότητα τα τελευταία χρόνια.

«Αυτή τη στιγμή διεξάγουμε εντατικές συζητήσεις και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ελπίζω ότι η πρότασή της για ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου θα μας πάει μπροστά», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι οι χώρες της ΕΕ προσπαθούν εδώ και χρόνια να μεταρρυθμίσουν το Κοινό Σύστημα Ασύλου, με βασικό θέμα την κατανομή των αιτούντων άσυλο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται ένα προσχέδιο για το Κοινό Σύστημα Ασύλου που αναμένεται να ανακοινωθεί τον Μάρτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ στο Sputnik: Οι δήμαρχοι θέλουμε ενημέρωση από τον Μηταράκη για το μεταναστευτικό

Δήμαρχος Αν. Σάμου Γιώργος Στάντζος στο Sputnik: «Κατάσταση μη διαχειρίσιμη - Ζήτημα εθνικό»

Tags:
Γερμανία, μετανάστης, μετανάστες, πρόσφυγες, Προσφυγικό, Χορστ Ζέεχοφερ, μεταναστευτικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK