02:10 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, τάχθηκε - υπό προϋποθέσεις - υπέρ της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

«Ανοιχτός» στο ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην Ε.Ε. εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε «έτοιμος» για την επανέναρξη των σχετικών διαπραγματεύσεων, υπό την προϋπόθεση η σχετική έκθεση της Κομισιόν να διαπιστώσει «επαρκή πρόοδο» στις μεταρρυθμίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η ενταξιακή πορεία των δύο βαλκανικών χωρών είχε «παγώσει» τον Οκτώβριο, έπειτα από βέτο της Γαλλίας στη χορήγηση ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

«Εάν τα αποτελέσματα είναι θετικά και υπάρχει κλίμα εμπιστοσύνης, θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στις διαπραγματεύσεις» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Πάντως, αναφερόμενος στο βέτο του Οκτωβρίου, εξήγησε ότι δεν ήταν μόνο η Γαλλία που αντιτάχθηκε στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

«Αρκετά κράτη – μέλη ήταν εναντίον της έναρξης των διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή, είχε προκαλέσει πολιτική κρίση στη Βόρεια Μακεδονία, με την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ να παραιτείται και να προκηρύσσει πρόωρες βουλευτικές εκλογές για τις 12 Απριλίου του 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μακρόν: Η Ρωσία θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στις γαλλικές εκλογές

Αποπέμφθηκε η υπουργός της Β. Μακεδονίας που επανέφερε πινακίδα με το «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Tags:
ενταξιακές διαπραγματεύσεις, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Ευρωπαική Ένωση, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Ένωση, Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK