ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Αλβανία αναμένεται να προβεί σε απογραφή πληθυσμού και κατοικιών με την Κομισιόν να προειδοποιεί ότι διαδικασία θα πρέπει να διεξάγεται με πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Μήνυμα στην Αλβανία ότι παρακολουθεί στενά τόσο τις προετοιμασίες για την απογραφή πληθυσμού και κατοικιών του 2020 όσο και του νομοθετικού έργου σχετικά με το νομοσχέδιο της απογραφής, στέλνει η Κομισιόν.

Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη που είχε ζητήσει να ενημερωθεί για τις ενέργειες της Κομισιόν σχετικά με τη διασφάλιση των δικαιωμάτων αυτοπροσδιορισμού της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία και της αντικειμενικής προσέγγισης της θρησκευτικής διαστρωμάτωσης της αλβανικής κοινωνίας ο επίτροπος για τη Διεύρυνση ανέφερε ότι «η Επιτροπή αναμένει από την Αλβανία να διεξαγάγει την απογραφή του 2020 σύμφωνα με τα σχετικά διεθνή πρότυπα».

Όπως προσθέτει στην απάντησή του ο επίτροπος: «Ειδικότερα, συνιστάται στις αλβανικές Αρχές να διασφαλίσουν ότι οι συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με το σχέδιο νόμου για την απογραφή λαμβάνονται πλήρως υπόψη και να ακολουθούν τις κατευθυντήριες γραμμές της EUROSTAT και της συνδιάσκεψης των Ευρωπαίων στατιστικολόγων για την εκτέλεση της απογραφής του 2020. Η διαδικασία θα πρέπει να διεξάγεται με πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει την Αλβανία στην εκτέλεση της επικείμενης απογραφής με χρηματοδοτική στήριξη ύψους 4,8 εκατ. ευρώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Βανδάλισαν δίγλωσσες πινακίδες στην Αλβανία - Φωτογραφίες

Τασούλας: Δεν θα αφήσουμε εκτεθειμένους τους Έλληνες της Αλβανίας

 

Tags:
Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μειονότητα, ελληνική μειονότητα, Αλβανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK