ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στα τέλη Ιανουαρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε τη λεγόμενη «συμφωνία του αιώνα» για να συμφιλιώσει το Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα συζητήσουν την ισραηλινο-παλαιστινιακή ειρηνευτική διαδικασία και θα εκδώσουν ψηφίσματα για το θέμα κατά την προσεχή σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων που θα διεξαχθεί μετά τις γενικές εκλογές στο Ισραήλ, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος του Συνασπισμού για το Εξωτερικό Τζοζέπ Μπορέλ.

Νωρίτερα, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν διάφορες εξελίξεις στις διεθνείς σχέσεις, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στη Μέση Ανατολή.

«Είχαμε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή στην τρέχουσα συνθήκη... Αρκετοί υπουργοί ζήτησαν από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων να είναι σημείο της ημερήσιας διάταξης, η συγκεκριμένη συζήτηση και μερικά ψηφίσματα. Θα το κάνουμε μετά τις ισραηλινές εκλογές», δήλωσε ο Μπορέλ μετά τη συνάντηση στις Βρυξέλλες.

Οι επόμενες γενικές εκλογές στο Ισραήλ προγραμματίζονται για τις 2 Μαρτίου.

Στα τέλη Ιανουαρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε τη λεγόμενη «συμφωνία του αιώνα» για να συμφιλιώσει το Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

Η συμφωνία απαιτεί τη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένου Παλαιστινιακού κράτους με το Ισραήλ να διατηρεί τον έλεγχο της Δυτικής Όχθης και να διατηρεί την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ερντογάν για «συμφωνία του αιώνα»: Όνειρο του Ισραήλ που δεν θα γίνει πραγματικότητα

Ρουχανί για «συμφωνία του αιώνα»: Να μετονομαστεί σε «έγκλημα του αιώνα»

Tags:
Ισραήλ, Παλαιστίνη, Ντόναλντ Τραμπ, ΕΕ, ΗΠΑ, Ζοζέπ Μπορέλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK