14:24 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τον διορισμό του Φινλανδού Τόμας Σαρανχέιμο στη θέση του προέδρου της Ομάδας Εργασίας της Ευρωομάδας (EWG), ενέκρινε το Eurogroup.

Ο Τόμας Σαρανχέιμο θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του από την 1η Απριλίου, με θητεία δύο ετών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Eurogroup που επικαλείται το ΑΜΠΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Φιλανδός, διαδέχεται στη θέση του επικεφαλής του Euro Working Group τον Χανς Φάιλμπριφ που κατείχε τη θέση του από το Φεβρουάριο του 2018 έως τον Ιανουάριο του 2020.

«Ο Τόμας είναι ένας έμπειρος αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών με ισχυρό οικονομικό υπόβαθρο. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως μέλους του EWG και της φινλανδικής Προεδρίας, έχει επιδείξει ισχυρή ικανότητα επίτευξης συμβιβασμού. Η ατζέντα μας για τους προσεχείς μήνες είναι απαιτητική, δηλαδή με νέα βήματα για την ολοκλήρωση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης» δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Επισημαίνεται επίσης ότι ο Σαρανχέιμο θα είναι επίσης πρόεδρος της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής, η οποία προετοιμάζει τη διαμόρφωση του ECOFIN.

Έως σήμερα ο Σαρανχέιμο έχει διατελέσει μόνιμος υφυπουργός Εξωτερικών και Οικονομικών Υποθέσεων του Υπουργείου Οικονομικών της Φινλανδίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ντι Μάιο για Λιβύη: Η ΕΕ αποφάσισε την ανάπτυξη νέας αποστολής που θα ελέγχει το εμπάργκο όπλων

Ένταξη στην ΕΕ: Αλλαγές στη διαδικασία προτείνει η Κομισιόν με το βλέμμα σε έξι χώρες των Βαλκανίων

Tags:
πρόεδρος, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, Eurogroup, Euro Working Group
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK