08:30 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απηύθυνε έκκληση σε Μόσχα και Ουάσιγκτον για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα του ελέγχου των πυραύλων μικρού και μέσου βεληνεκούς.

Έκκληση στη Ρωσία και τις ΗΠΑ να συνεχίσουν τον διάλογο και να αναζητήσουν έναν μηχανισμό για τον έλεγχο των πυραύλων μέσου και μικρού βεληνεκούς, απηύθυνε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στον απόηχο της κατάρρευσης της Συνθήκης Πυρηνικών Όπλων Μέσου Βεληνεκούς, γνωστής και ως INF.

«Έχοντας υπόψη την κατάρρευση της Συνθήκης INF το προηγούμενο καλοκαίρι, οι βουλευτές καλούν τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να συνεχίσουν τον διάλογο και να βρουν τρόπο για να θέσουν σε ισχύ ένα νέο νομικά δεσμευτικό εργαλείο για τους πυραύλους μικρού και μέσου βεληνεκούς» ανέφερε, σε ανακοίνωσή του, το ευρω-κοινοβούλιο.

Πρόσθεσε δε, ότι η δέσμευση για «την επέκταση της Συνθήκης “New START” (σ.σ. Συνθήκη Στρατηγικής Μείωσης Όπλων), πριν την εκπνοή της τον Φεβρουάριο του 2021, θα συμβάλλει σημαντικά στην αναθεώρηση της “Συνθήκης NPT” (σ.σ. Συνθήκη για τη μη Εξέλιξη Πυρηνικών Όπλων)».

Η Συνθήκη INF, η οποία υπεγράφη το 1987 και απαγόρευε την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων Κρουζ με εύρος από 310 έως 3.417 μίλια, τερματίστηκε στις 2 Αυγούστου του 2019, μετά την επίσημη αναστολή των υποχρεώσεών της από την Ουάσιγκτον.

Την ίδια ώρα, αβέβαιο παραμένει το μέλλον της Συνθήκης «New START», η οποία είναι η τελευταία συνθήκη οπλικού ελέγχου που βρίσκεται σε ισχύ.

Παρ’ όλα αυτά, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Ο’ Μπρέιν, έχει ανακοινώσει ότι Μόσχα και Ουάσιγκτον θα ξεκινήσουν λίαν συντόμως τις διαπραγματεύσεις για το σχετικό ζήτημα.

Tags:
ΗΠΑ, Ρωσία, new START, Συνθήκη INF, INF, έλεγχοι, έλεγχος, οπλικά συστήματα, οπλικό σύστημα, Ευρωκοινοβούλιο, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK