05:54 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μισέλ, Μέρκελ και Μακρόν υπογράμμισαν πως είναι αδύνατο να υπάρξει ακόμη κάποια συμφωνία για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με τον επτατετή προϋπολογισμό της Ένωσης, ανέφερε το Reuters.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, απαιτείται περισσότερος χρόνος για να υπάρξει κάποια συμφωνία, ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τόνισε πως οι διαφορές μεταξύ των ηγετών της ΕΕ είναι πολύ μεγάλες.

«Δυστυχώς σήμερα διαπιστώσαμε ότι δεν ήταν δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία και πως χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο», σημείωσε ο κ. Μισέλ.

«Οι διαφορές ήταν απλά πάρα πολύ μεγάλες» ώστε να συμφωνηθεί τώρα το επόμενο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, εξήγησε η καγκελάριος της Γερμανίας, σύμφωνα με το Reuters.

Πρόσθεσε ότι δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση για το πότε θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για τον επταετή προϋπολογισμό. Λίγα λεπτά νωρίτερα, μια ευρωπαϊκή πηγή ανέφερε ότι δεν καθορίστηκε κάποια ημερομηνία για μια νέα σύνοδο κορυφής.

Με τη σειρά του ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, επεσήμανε επίσης πως είναι αδύνατο να υπάρξει κάποια συμφωνία σήμερα για τον προϋπολογισμό.

Τι είναι το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο

Το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) είναι ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καθορίζει τα όρια των δαπανών της Ε.Ε. για την περίοδο των επόμενων επτά ετών και διασφαλίζει ότι οι δαπάνες αναπτύσσονται κατά τρόπο ομαλό και εντός των ορίων των ιδίων πόρων της.

Tags:
συμφωνία, Εμανουέλ Μακρόν, Άνγκελα Μέρκελ, κοινός προϋπολογισμός Ευρωζώνης, Προϋπολογισμός, Σύνοδος Κορυφής, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK