ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στους 34 ανέβηκε ο τραγικός απολογισμός από την επιδημία του κορονοϊού στη γειτονική Ιταλία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του επικεφαλής της πολιτικής προστασίας στην Ιταλία, οι νεκροί έχουν φτάσει πλέον τους 34, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της επιδημίας στη γειτονική χώρα φτάνει πλέον τους 1.577.

Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα, τα κρούσματα της επιδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα έφτασαν σήμερα τους 7. Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλα τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας είτε ταξίδεψαν πρόσφατα στη γειτονική Ιταλία είτε ανήκουν στον στενό κύκλο τους.

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής ασθενείς του COVID-19 είναι ένας ανήλικος μαθητής δημοτικού, 2 άνδρες και 4 γυναίκες, με τα 4 από τα κρούσματα να νοσηλεύονται στην Αθήνα και 3 στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία, το 5ο κρούσμα, το οποίο εντοπίστηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, αφορά σε γυναίκα, η οποία είχε στενή επαφή με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα.

Ο 6ος ασθενής είναι άνδρας που ταξίδεψε πρόσφατα σε περιοχή της  Ιταλίας που έχει πληγεί από τον κορονοϊό, ενώ το 7ο περιστατικό, αφορά και πάλι άνδρα ελληνικής καταγωγής, ο οποίος είχε στενή επαφή με το 3ο κρούσμα.

Να τονίσουμε πως το νέο στέλεχος του κορονοϊού εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα, στα τέλη Δεκεμβρίου και από τότε έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 50 χώρες, αναγκάζοντας τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να κηρύξει κατάσταση παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης. Μέχρι στιγμής, ο ιός έχει προσβάλει περισσότερους από 85.000 ανθρώπους παγκοσμίως, με 2.900 να έχουν χάσει τη ζωή τους και περίπου 40.000 να έχουν αναρρώσει.

 

Tags:
Ιταλία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK