08:13 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Διατηρούμε στενότατη επαφή με τις πληγείσες χώρες, με την Τουρκία, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Η κ. Μέρκελ, είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ηγέτες των συγκεκριμένων χωρών».

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τους ομολόγους της από Ελλάδα, Τουρκία και Βουλγαρία, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα ευρωπαϊκά σύνορα με τους μετανάστες, δήλωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Μετά την επιδείνωση της κατάστασης στη συριακή επαρχία της Ιντλίμπ, η Τουρκία ισχυρίστηκε ότι δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τη ροή μεταναστών και προσφύγων πια, ανοίγοντας τα σύνορά της με την Ελλάδα.

Μέσα σε τρεις ημέρες σημειώθηκαν περισσότερες από 10.000 παράνομες απόπειρες εισόδου στη χώρα από τα σύνορα.

«Διατηρούμε στενότατη επαφή με τις πληγείσες χώρες, με την Τουρκία, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Η κ. Μέρκελ, είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ηγέτες των χωρών ενώ είμαστε σε συνεχή επαφή με την ηγεσία της ΕΕ, την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Ύπατο Εκπρόσωπο για τις Εξωτερικές Υποθέσεις της ΕΕ, Τζοζέπ Μπορέλ», ανέφερε ο Ζάιμπερτ.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, ανέφερε πως η Ελλάδα έχει την αλληλεγγύη των άλλων ευρωπαϊκών χωρών - και σίγουρα της γερμανικής κυβέρνησης, ενώ η αλληλεγγύη αυτή είναι και πολιτική και πρακτική.

«Βιώνουμε αυτή την στιγμή σίγουρα μια κατάσταση η οποία δεν είναι στο πνεύμα της Συμφωνίας. Αλλά δεν έχουμε ακούσει και καταγγελία της Συμφωνίας . Θεωρούμε ότι η Συμφωνία εφαρμόζεται. Και όπου υπάρχει τώρα δυσαρέσκεια από τουρκικής πλευράς, διότι η τουρκική πλευρά νιώθει ένα αυξημένο βάρος, πρέπει να το συζητήσουμε», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ απαντώντας σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις για το θέμα.

Στον Έβρο την Τρίτη ο Μητσοτάκης με την ηγεσία της Ε.Ε.

Στα χερσαία σύνορα του Έβρου πρόκειται να μεταβεί την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Στον Έβρο θα μεταβούν επίσης, μαζί με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

​​Όπως σημείωσε σε σειρά αναρτήσεών του το βράδυ της Κυριακής, «τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Θα τα προστατεύσουμε» ενώ επανέλαβε: «μην επιχειρήσετε να εισέλθετε παράνομα στην Ελλάδα - θα γυρίσετε πίσω"».

Σημειώνεται ότι την Κυριακή συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, με φόντο το κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο.

«Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε να αυξήσει στο μέγιστο το επίπεδο αποτροπής στα σύνορά μας. Ξεκινώντας από τώρα, δεν θα δεχόμαστε νέες αιτήσεις ασύλου για ένα μήνα. Επικαλούμαστε το άρθρο 78.3 της Συνθήκης για την ΕΕ για να εξασφαλίσουμε πλήρη ευρωπαϊκή στήριξη"» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Tags:
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Κυριάκος Μητσοτάκης, Γερμανία, Άνγκελα Μέρκελ, νησιά, Έβρος, σύνορα, παράνομη μετανάστευση, μετανάστες, Τουρκία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK