07:17 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Περίπου 6.000 μετανάστες έχει ήδη η Σερβία στο έδαφός της και ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς υποστήριξε τη Δευτέρα (02/03) ότι οι τοπικές αρχές είναι έτοιμες να υπερασπιστούν τα σύνορα στο ενδεχόμενο μαζικής εισροής.

Ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, δήλωσε τη Δευτέρα (02/03) πως η χώρα του έχει ήδη 6.000 μετανάστες στο έδαφός της και οι τοπικές αρχές είναι έτοιμες να υπερασπιστούν τα σύνορα.

Ο Στεφάνοβιτς συζήτησε με τον Ούγγρο υπουργό Εξωτερικών, Πέτερ Σιχάρτο, την ενίσχυση των μέτρων στα σύνορα, αφού ο δεύτερος ανέφερε στη σερβική τηλεόραση πως περιμένει την άφιξη έως και 10.000 μεταναστών στην Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες.

Έτσι, ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας εξέδωσε ανακοίνωση προκειμένου να διασκεδάσει τυχόν φήμες και παραπληροφόρηση, υποστηρίζοντας:

«Παρά τις λανθασμένες αναφορές, υπάρχουν επί του παρόντος περίπου 6.000 μετανάστες στην επικράτεια της χώρας μας. Η Σερβία δεν θα καταστεί χώρος στάθμευσης για τους μετανάστες, και κανείς δεν θα επιστρέψει και θα επανεγκαταστήσει εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες από την ΕΕ στη Σερβία».

Ο ίδιος σημείωσε ότι, τα τελευταία πέντε χρόνια, οι σερβικές αρχές αγόρασαν θερμικούς φακούς και άλλο εξοπλισμό για τη συνοριακή αστυνομία. Επισήμανε, δε, ότι οι περισσότεροι μετανάστες έφτασαν στη Σερβία μέσω της Βόρειας Μακεδονίας. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους Κήπους Έβρου
© Φωτογραφία : Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Ο Στεφάνοβιτς, επίσης, υπογράμμισε το εξής:

«Η συνοριακή αστυνομία, ο στρατός και άλλες δυνάμεις ασφαλείας και όλα τα όργανα της Δημοκρατίας της Σερβίας είναι απολύτως έτοιμα να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας μας σε περίπτωση σημαντικής εισροής μεταναστών».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, άνοιξε τα σύνορα σε πρόσφυγες και μετανάστες στις 28 Φεβρουαρίου και έτσι χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στα σύνορα με την Ελλάδα.

Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές έχουν αποτρέψει περισσότερες από 20.000 προσπάθειες για παράνομη είσοδο στη χώρα. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε σήμερα (03/03) τον Έβρο, μαζί με την ηγεσία της Ε.Ε..

Tags:
μεταναστευτικό, μετανάστες, Σερβία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK