16:57 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Eurovision 2020 (36)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Eurovision έπεσε «θύμα» του COVID-19 που έχει εξαπλωθεί σε δεκάδες χώρες του κόσμου και έτσι επειδή νόσησε στέλεχος της EBU είναι στον «αέρα» η συνάντηση των χωρών, που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Μαρτίου στην Ολλανδία, και στην οποία θα υποβληθούν επίσημα οι υποψηφιότητες.

Ο κορονοϊός συνεχίζει να πλήττει τον πλανήτη και δεν θα μπορούσε η Eurovision να αποτελέσει εξαίρεση, με τη συνάντηση των επικεφαλής των χωρών που λαμβάνουν μέρος στον φετινό διαγωνισμό να είναι στον «αέρα».

Ειδικότερα, η EBU απέστειλε ενημερωτικό έγγραφο στα μέλη σχετικά με τον κορονοϊό, λέγοντας ότι δεν έχουν επιβληθεί ταξιδιωτικοί περιορισμοί από και προς την Ολλανδία, τον τόπο διεξαγωγής της φετινής Eurovision. Εντούτοις, στέλεχος του οργανισμού που εδρεύει στην Ελβετία, βρέθηκε θετικό στον COVID-19 και έτσι απαγορεύθηκαν οι μετακινήσεις μέχρι τις 13 Μαρτίου.

Ως εκ τούτου, η συνάντηση των επικεφαλής των χωρών που λαμβάνουν μέρος στον φετινό διαγωνισμό, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 9 Μαρτίου, στο Ρότερνταμ, είναι στον «αέρα». Σε αυτήν, οι εκπρόσωποι των εθνικών ραδιοτηλεοπτικών φορέων θα παραδώσουν τις υποψηφιότητές τους, τα τεχνικά στοιχεία της σκηνικής εμφάνισής τους και θα ενημερωθούν για την πορεία της ολλανδικής διοργάνωσης.

Άλλωστε, έχουν ήδη αποσύρει τη συμμετοχή τους από την εν λόγω συνάντηση τόσο η Σουηδία όσο και το Ισραήλ λόγω του κορονοϊού, σύμφωνα με το wiwibloggs.com. Επίσης, ο επιβλέπων τη Eurovision για λογαριασμό της EBU, Γιον Όλα Σαντ, δεν θα ταξιδέψει στο Ρότερνταμ λόγω της προαναφερθείσας απαγόρευσης και θα δώσει το «παρών» μέσω τηλεδιάσκεψης. 

Υπενθυμίζεται ότι η Eurovision αναμένεται να διεξαχθεί από τις 12 έως και τις 16 Μαΐου, στο «Ahoy» του Ρότερνταμ, και η ΕΡΤ θα εκπροσωπηθεί από τη Stefania και το «Superg!rl». Πάντως, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, η EBU επεξεργάζεται τουλάχιστον δύο εναλλακτικά σχέδια για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού υπό τον φόβο του κορονοϊού.

Θέμα:
Eurovision 2020 (36)
Tags:
European Broadcasting Union (EBU), Ρότερνταμ, Ολλανδία, κορονοϊός, Eurovision 2020, Eurovision
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK