20:45 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η Ελεονόρ Λαλού, υποψήφια για δημοτική σύμβουλος στην Αράς της βόρειας Γαλλίας, διεκδικεί ένα πιο καθαρό περιβάλλον αλλά και μεγαλύτερη προσβασιμότητα για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στην εποχή που όλο και περισσότεροι άνθρωποι με σύνδρομο Down καταφέρνουν όχι μόνο να σπουδάσουν, αλλά και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας υπερβαίνοντας τις διακρίσεις, μια νεαρή Γαλλίδα διεκδικεί μία θέση στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης της, Αράς, στη βόρεια Γαλλία.

Η 34χρονη Ελεονόρ Λαλού έχει ως βασικά αιτήματα ένα αστικό περιβάλλον πιο καθαρό, αλλά και μεγαλύτερη προσβασιμότητα για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η Λαλού, που φοίτησε σε κανονικό σχολείο κατόπιν επιμονής των γονιών της, έχει ιδρύσει την οργάνωση «Φίλοι της Ελεονόρ», που αποσκοπεί στην απελευθέρωση των ανθρώπων με τρισωμία 21 από το κοινωνικό στίγμα και είναι συγγραφέας ενός βιβλίου για το σύνδρομο Down.

Ανάμεσα στους στόχους που έχει θέσει μετά την εκλογή της είναι να τοποθετήσει οπτικοακουστικά βοηθήματα σε διαβάσεις πεζών για άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής, να θέσει σε λειτουργία ηλεκτρικά λεωφορεία με ράμπες αναπήρων, αλλά και να δημιουργήσει πάρκα για σκύλους.

«Έχω πολλές ιδέες στο μυαλό μου. Τις δουλεύω κάθε μέρα, κάθε πρωί», σχολιάζει η ίδια.

Όταν δεν σχεδιάζει την προεκλογική καμπάνια της, χαλαρώνει παίζοντας ηλεκτρική κιθάρα. Ο αγαπημένος της μουσικός είναι ο Μπομπ Ντίλαν.

Tags:
υποψήφια, Γαλλία, σύνδρομο Down
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK