07:42 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Η ΕΕ και η Τουρκία πρέπει να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τις κοινές προκλήσεις και να βρουν λύσεις.Δεν μπορεί να θέτονται σε κίνδυνο οι ζωές των ανθρώπων».

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, μετά από συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Γκαβουσόγλου, επεσήμανε ότι τα μονομερή βήματα της Τουρκίας, έπληξαν τις σχέσεις εμπιστοσύνης της χώρας με την ΕΕ.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι οι ζωές των μεταναστών δεν πρέπει να θέτονται σε κίνδυνο.

Ο κ. Μπορέλ και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνεζ Λέναρτσιτς, ολοκλήρωσαν την διήμερη επίσκεψή τους στην Άγκυρα, όπου συναντήθηκαν με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της χώρας.

Στην ατζέντα των συζητήσεων βρέθηκε η κατάσταση στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, που πρόσφατα έχει κλιμακωθεί έντονα, καθώς επίσης και οι προσφυγικές ροές που έρχονται από και προς την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται πως η γειτονική χώρα, ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι δεν είναι πλέον σε θέση να περιορίσει τις ροές των προσφύγων.

«Η ΕΕ και η Τουρκία πρέπει να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τις κοινές προκλήσεις και να βρουν λύσεις. Οι μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας αποτελούν εμπόδιο στην ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης που σήμερα είναι πιο αναγκαίες από ποτέ. Δεν μπορεί να θέτονται σε κίνδυνο οι ζωές των ανθρώπων», ανέφερε ο Μπορέλ στο Twitter.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πίτερ Στάνο, έγραψε στο Twitter ότι και η Τουρκία και η ΕΕ ενδιαφέρονται να τερματιστούν οι συγκρούσεις στη Συρία, ενώ πρόσθεσε ότι τα μονομερή βήματα δεν είναι απάντηση στο πρόβλημα.

Tags:
Ιντλίμπ, Συρία, μεταναστευτικό, μετανάστες, Προσφυγικό, πρόσφυγες, Ζοζέπ Μπορέλ, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK