07:22 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (214)
0 10
Βρείτε μας

Ως μη «αποδεκτή κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα» της Ε.Ε. χαρακτήρισαν, την Τετάρτη (04/03), τα όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα οι 27 Υπουργοί Εσωτερικών των κρατών-μελών.

Το μεταναστευτικό ήταν το κύριο θέμα του συμβουλίου των Υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε., που συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη (04/03) ύστερα από αίτημα του Μαργαρίτη Σχοινά, και στο κοινό ανακοινωθέν τονίζεται πως η κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα του οργανισμού «δεν είναι αποδεκτή».

Ως εκ τούτου, οι Υπουργοί Εσωτερικών της Ε.Ε. καλούν την Τουρκία και να εφαρμόσει τη διμερή συμφωνία του 2016 που επετεύχθη μετά τη μεταναστευτική κρίση του 2015.

Επίσης, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι Ευρωπαίοι επισημαίνουν πως «δεν θα γίνει ανεκτό» το παράνομο πέρασμα των συνόρων από την Τουρκία στην Ελλάδα. Οι Υπουργοί Εσωτερικών της Ε.Ε. κατέστησαν σαφές ότι θα λάβουν «όλα τα αναγκαία μέτρα με σεβασμό στο Ευρωπαϊκό και στο Διεθνές Δίκαιο».

Η αρμόδια Επίτροπος για το Μεταναστευτικό, Ίλβα Γιόχανσον, σχολίασε πως το εν λόγω ζήτημα έχει μετατραπεί από πεδίο αντιπαραθέσεων σε πεδίο σύμπνοιας.

Από την πλευρά του, ο Κριστόφ Καστανέρ, Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, σχολίασε στο Twitter πως πρόκειται «για ομόφωνη διακήρυξη, αλληλέγγυα προς την εταίρο μας Ελλάδα, η οποία απορρίπτει κατηγορηματικά την εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών».

​-

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (214)
Tags:
μεταναστευτικό, Ευρωπαϊκή Ένωση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK