08:51 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Βοήθεια ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ φέρεται να προετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την Τουρκία σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο γαλλικό πρακτορείο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζει βοήθεια ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία προκειμένου να αποκλιμακώσει την ένταση με την Άγκυρα, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται το γαλλικό πρακτορείο.

Η προσφορά της νέας χρηματοδότησης έρχεται αφότου Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν την Τουρκία για «εκβιασμό» με το άνοιγμα των συνόρων προς την Ελλάδα, την προηγούμενη εβδομάδα, που έφερε ένταση στα σύνορα στον Έβρο.

Όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο η νέα χρηματοδότηση ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ θα είναι συμπλήρωμα στα 6 δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν διατεθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας Ευρώπης – Τουρκίας του 2016.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει επίσης να διευκολυνθεί η έκδοση βίζας για Τούρκους υπηκόους.

Την Τετάρτη, ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ, ανακοίνωσε επείγουσα βοήθειας 170 εκατομμυρίων ευρώ «για τους πιο ευάλωτους στη Συρία» κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Άγκυρα. Η χρηματοδότηση αυτή δεν περιλαμβάνεται στα 500 εκατομμύρια ευρώ ενισχύσεων για τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από τα 6 δισ. ευρώ προς την Τουρκία, τα 4,7 είναι ήδη δεσμευμένα και από αυτά έχουν ήδη εκταμιευθεί 3,2 δισ. ευρώ,.

Tags:
ΕΕ, Τουρκία, Ευρωπαϊκή Ένωση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK