ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (212)
0 0 0
Βρείτε μας

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδίκασε την απόφαση της Τουρκίας να ανοίξει τα σύνορα με την Ελλάδα στους μετανάστες.

Η απόφαση της Τουρκίας να ανοίξει τα σύνορα με την Ελλάδα στους μετανάστες, αγνοώντας τη συμφωνία του 2016 με την ΕΕ, δεν είναι αποδεκτή και οποιαδήποτε τέτοια πολιτική πίεση θα απορριφθεί, ανέφεραν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ την Παρασκευή.

Στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι:

«Η ΕΕ επαναλαμβάνει τη σοβαρή της ανησυχία για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα και απορρίπτει ρητά τη χρήση της μεταναστευτικής πίεσης από την Τουρκία για πολιτικούς σκοπούς».

«Η κατάσταση αυτή στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ δεν είναι αποδεκτή», αναφέρουν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών.

Με το ανακοινωθέν, οι υπουργοί απευθύνονται στην Άγκυρα αναφέροντας ότι:

«Οι μετανάστες δεν πρέπει να ενθαρρύνονται να επιχειρούν παράνομες διαβάσεις δια ξηράς ή θαλάσσης».

Δένδιας: Ξεκάθαρες αποδείξεις ότι η μετακίνηση μεταναστών έχει ενορχηστρωθεί από την Τουρκία

Προσερχόμενος στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Νίκος Δένδιας σημείωσε ότι «αντιμετωπίζουμε μία μαζική μετακίνηση μεταναστών προς τα σύνορα της Ελλάδος και της Ευρώπης». 

«Θα συζητήσουμε σήμερα, μεταξύ άλλων, την κατάσταση που εξελίσσεται στα ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδος με την Τουρκία. Αντιμετωπίζουμε μία μαζική μετακίνηση μεταναστών προς τα σύνορα της Ελλάδος και της Ευρώπης», επεσήμανε ο κ. Δένδιας.

Μπορέλ: Να μην χρησιμοποιούνται μετανάστες ως μέσο πίεσης

Η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχτεί ότι οι μετανάστες χρησιμοποιούνται ως μοχλός πίεσης, δήλωσε από την πλευρά του ο ύπατος εκπρόσωπος της Ένωσης για τις Εξωτερικές Υποθέσεις και της Πολιτική Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, προσερχόμενος στην έκτακτη σύνοδο.

«Η Τουρκία σηκώνει μεγάλο φορτίο, τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους, πρέπει να το καταλάβουμε, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι οι μετανάστες χρησιμοποιούνται ως μοχλός πίεσης», τόνισε.
Θέμα:
Σύνορα Έβρου (212)
Tags:
μεταναστευτικό, μετανάστες, Τουρκία, Ελλάδα, Έβρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK