ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την άμεση βοήθεια της Αυστρίας στην Ελλάδα, πέραν από την ενίσχυση της Frontex ανακοίνωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει ενότητα και να μη φανεί αδύναμη μπροστά στην Τουρκία.

Η Ελλάδα χρειάζεται τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος. «Σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση, που συνειδητά προκάλεσε και επέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν, η Ελλάδα χρειάζεται την πλήρη αλληλεγγύη και υποστήριξη της ΕΕ», σημειώνει ο κ. Κουρτς, χαρακτηριστικά, σε ανακοίνωσή του.

Όπως σημείωσε ο Αυστριακός καγκελάριος, η Ελλάδα έχει ανάγκη άμεσης βοήθειας σε διμερές επίπεδο, πέραν της ενίσχυσης της Frontex, ώστε τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία να παραμείνουν κλειστά.

«Πέραν της ενίσχυσης της Frontex, η Αυστρία συμβάλει επιπλέον με άμεση βοήθεια για την Ελλάδα. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα, ώστε τα ελληνικά σύνορα προς την Τουρκία να παραμείνουν κλειστά και να μην ενδώσουμε στο παιχνιδάκι του Ερντογάν», σημείωσε ο Αυστριακός καγκελάριος Κουρτς, σημειώνοντας πως ήδη έχει δώσει εντολή για αυστριακές παροχές στη χώρα μας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Αυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, πρόκειται να συναντηθεί στη Βιέννη με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την προσεχή Τρίτη 10 Μάρτη.

 

Tags:
μεταναστευτικό, Έβρος, Τουρκία, Σεμπάστιαν Κουρτς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK