20:47 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Το σημερινό (12/03) ταξίδι της στην Αθήνα ανέβαλε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού COVID-19.

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης (11/03) την αναβολή του ταξιδιού της στην Αθήνα λόγω του κορονοϊού COVID-19, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για σήμερα (12/03).

Συγκεκριμένα, η Φον ντερ Λάιεν έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter:

«Λαμβάνοντας υπόψη την εξελισσόμενη κατάσταση στην Ευρώπη που σχετίζεται με τον COVID-19 και σε συμφωνία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφάσισα να αναβάλω αύριο το ταξίδι μου στην Αθήνα. Θα εστιάσω στην έναρξη των προσπαθειών συντονισμού της Ε.Ε. που ανακοινώθηκαν χθες».

​Υπενθυμίζεται ότι οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε. συμμετείχαν σε μια μίνι Σύνοδο Κορυφής μέσω τηλεδιάσκεψης και συζήτησαν για την εξάπλωση του κορονοϊού. 

Έτσι, ανάμεσα στις αποφάσεις που ελήφθησαν, περιλαμβάνεται και η δημιουργία ειδικού ευρωπαϊκού ταμείου με απόθεμα 25 δισ. ευρώ, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία.

Άλλωστε, την Τετάρτη (11/03), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σήμανε νέο συναγερμό για τον κορονοϊό αφού κήρυξε κατάσταση πανδημίας, μιας και 114 χώρες έχουν επιβεβαιώσει τουλάχιστον ένα κρούσμα, με τα περισσότερα από αυτά να έχουν καταγραφεί στην Κίνα, στη Νότια Κορέα, στο Ιράν, στην Ιταλία και στη Γαλλία.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK